Rozvoral (SPD): Hnutí SPD navrhuje větší finanční pomoc pro zdravotně postižené osoby!

02.12.2022 22:13

V sobotu si připomeneme Mezinárodní den osob se zdravotním postižením, který připadá na 3. prosince a to již od roku 1981, kdy byl vyhlášen Valným shromážděním Organizace spojených národů.

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD navrhuje větší finanční pomoc pro zdravotně postižené osoby!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD plně podporuje všechny naše slušné a pracující občany, což dokladuje svým programem, který je k dispozici na našich webových stránkách www.spd.cz. Prioritně si zvýšenou péči zasluhují ti nejzranitelnější, mezi které patří senioři, děti a zdravotně postižení občané. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí
Obzvláště osoby s různým stupněm postižení se většinou neobejdou bez pomoci druhých osob, a proto by pomoc státu měla směřovat i na ně. Poslanci za hnutí SPD jsou v tomto směru ve Sněmovně velmi aktivní, a předkládají novely zákonů ku prospěchu této skupině osob. Včera jsme chtěli projednávat zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené občany, ale poslanci vládní pětikoalice se účelově nepřihlásili ke svým hlasovacím zařízením a to i přesto, že byli v jednacím sále fyzicky přítomni. Tím znemožnili projednávání tohoto návrhu, čímž dali jasně najevo svůj postoj ke zdravotně postiženým osobám.   

Dlouhodobě prosazujeme zlepšení podmínek pro zdravotně postižené občany s cílem, aby se co nejlépe v rámci svých zdravotních možností začlenili do naší společnosti. Zastáváme názor, že to musí být hlavně stát, který má povinnost zabezpečit důstojné podmínky pro osoby, které se o sebe již zcela postarat nemohou, a též ocenit i ty, kteří jsou ochotni těmto zdravotně hendikepovaným osobám pomoci. Ve většině případů se jedná o rodinné příslušníky, kteří se osobám se zdravotním postižením věnují. Hlavně v případech seniorů je velmi důležité, že mnoho z nich může svůj život prožívat v kruhu svých nejbližších a nemusí využívat pobyt v sociálních zařízeních.  

Z programu hnutí SPD vyplývá, že sociální systém musí zajistit garantovaný minimální důstojný důchod a pomoc všem potřebným a slušným lidem v těžké zdravotní nebo životní situaci. Vše je vedeno s cílem zajištění ekonomické stability a prosperity země. Ekonomika České republiky musí vytvářet dostatek finančních zdrojů pro zajištění sociální stability, což je provázáno se zajištěním podmínek pro úspěšný život občanů s garancí kvalitního vzdělání, zdravotnictví a sociálního systému.

Abychom takového stavu dostáli, je nutné prosadit zásadní reformu systému sociálních dávek s cílem ukončení jejich zneužívání nepřizpůsobivými. Současný systém podporuje parazitický způsob života občanů, kteří se dlouhodobě vyhýbají práci a nejsou ochotni se přizpůsobit právnímu systému země. Uspořené finance by byly dále využity pro ty, kteří pomoc od státu opravdu potřebují. Zdravotně postižení občané do této skupiny osob, kteří zvýšenou pomoc státu potřebují, rozhodně patří.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…