Rozvoral (SPD): Hokej je pro naše občany fenomén – Češi, do toho!

13.05.2019 9:52

Na Slovensku začalo v pátek 10. května 83. mistrovství světa v ledním hokeji a už po úvodním zápase naší reprezentace se ukázalo, jaký je to fenomén pro naše občany, kteří bez ohledu na politické názory hrdě fandí České republice.

Rozvoral (SPD): Hokej je pro naše občany fenomén – Češi, do toho!
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Je pravdou, že jsou chvíle, kdy se naši občané dokáží semknout a společně se hlásit a být hrdi na to, že jsou Češi. Tento stmelovací prvek přinášejí velké sportovní akce jako například olympijské hry, mistrovství Evropy či světa, a to především ve sportovních disciplínách, které u nás mají svou tradici a po celé republice mají širokou členskou základnu. Lední hokej u nás patří mezi top sporty a tak je zcela logické, že turnaj o mistra světa v tomto kolektivním sportu je v popředí zájmu většiny občanů. Ti se ve skupinách scházejí, aby společně povzbuzovali naše reprezentanty, a každé jejich vítězství v nich probouzí určitou euforii a hlavně hrdost a pocit, že i oni jsou součástí týmu a svou podporou přispěli k vítězství České republiky.

Právě probíhajícího MS v ledním hokeji, které bude zakončeno 26. května 2019, se zúčastní reprezentace z 16 zemí a celkem 64 zápasů bude odehráno ve dvou sportovních halách, v Bratislavě a Košicích. Naši hokejisté odehrají zápasy své skupiny na zimním stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě s kapacitou přes 10 tisíc diváků a podstatná většina fanoušků na zápasy naší reprezentace dorazí z České republiky. Ostatní budou sledovat zápasy v různých kulturních zařízeních, na společných prostranstvích prostřednictvím velkoplošných obrazovek nebo doma v kruhu svých nejbližších. Tak si jen přejme, ať se naši hokejisté dostanou co nejdále a získají medaili. Úvodní dva zápasy se Švédy a Nory se jim povedli, takže držme palce.

V této souvislosti chci připomenout, jak celý národ sledoval zápasy naší reprezentace v ledním hokeji v rámci zimních olympijských her v Naganu v roce 1998, kde jsme získali zlaté medaile. Tehdejší semifinále s Kanadou a následné finále s Ruskem bylo našimi občany sledováno na velkoplošných obrazovkách ve všech větších městech. V Praze fanoušci zaplnili celé Staroměstské náměstí. Ještě větší byly oslavy při příjezdu našich hráčů zpět do České republiky.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Jedním z hlavních lídrů, který se na úspěchu našich hokejistů v Naganu velkou měrou podílel, byl Jaromír Jágr. Tento sportovec se řadí mezi ty nejlepší v ledním hokeji na světě a je vzorem pro řadu mladých sportovců nejen u nás. Pro značku „Česká republika“ toho udělal strašně moc a proto je zcela nepochopitelné, že ho někteří lidé začali veřejně urážet např. přes sociální sítě, a to proto, že vyhověl nabídce pana prezidenta Miloše Zemana a zúčastnil se jeho poslední společné delegace v Číně. K tomu mohu pouze sdělit jediné. Naše hnutí SPD si Jardy Jágra váží nejenom jako sportovce, ale i jako občana, který udělal pro naši republiku v rámci její propagace v zahraničí mnohé a pro spoustu našich dětí je stále sportovním vzorem, což potvrzuje svým chováním a jednáním. Ti, co ho kritizují, mu nesahají ani po kotníky, takže nestojí za to se o nich dále zmiňovat.    

Na závěr se opět vrátím k probíhajícímu Mistrovsví světa v ledním hokeji 2019 a vyslovím přání, aby se naši hokejisté dostali až do finále, které bychom společně prožívali v kruhu svých nejbližších nebo opět společně na velkoplošných obrazovkách v kulturních zařízeních a v centrech měst. Bez ohledu na naše politické názory budeme na sebe ohleduplní a společně fandit „Češi, do toho“.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…