Rozvoral (SPD): Hotely na Kanárských ostrovech slouží místo turistům nelegálním imigrantům!

04.02.2021 11:30

Od prosince loňského roku je zaznamenáván zvýšený nárůst imigrantů, kteří se pokouší dostat po moři přes Atlantik z Afriky na Kanárské ostrovy. I když je pro ně tato cesta velmi nebezpečná, vidina bezstarostného života v Evropě je větší.

Rozvoral (SPD): Hotely na Kanárských ostrovech slouží místo turistům nelegálním imigrantům!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD je vlastenecké a demokratické hnutí, které prioritně prosazuje nezávislost a suverenitu českého státu a které odmítá být součástí Evropské unie, neboť imigrační politika vedená bruselskými úředníky je zcela v rozporu s politickým programem hnutí. Nechceme se podílet na tvorbě superstátu, který je vstřícný ke všem imigrantům, čímž skrytou formou podporuje řízenou islamizaci Evropy s cílem oslabení až likvidací národních států.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí

V úsilí imigrantů postoupit nebezpečnou cestu přes moře je podporuje to, že v evropských zemích nemusí pracovat, neboť budou profitovat ze štědrých sociálních dávek. Jejich rozhodování pustit se na cestu posiluje také to, že v případě ztroskotání na moři je záchranné lodě neziskových organizací dopraví do přístavů na území EU. Statistiky Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvádějí, že letos během měsíce ledna připlulo ke španělským ostrovům v Atlantiku více jak tisíc pět set imigrantů. Za celý loňský rok dorazilo na souostroví více než dvacet tisíc imigrantů, většinou Maročané a západoafričané. 

Z tohoto důvodu měla na Kanárských ostrovech v prosinci loňského roku vzniknout ubytovací zařízení s kapacitou až pro 7.000 lidí. Slíbil to španělský ministr pro migraci José Luis Escrivá, podle kterého měly na ostrovech Gran Canaria, Fuerteventura a Tenerife začít fungovat stanové tábory i provizorní ubytovny. To se ale nepodařilo zrealizovat, a tak španělská vláda umístila více než 6.000 nelegálních imigrantů do 17 hotelů a turistických komplexů. Německé a anglické turisty tak v luxusních resortech vystřídali mladíci ze Senegalu, Mali, Maroka či Guiney.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Tento krok španělské vlády se však nelíbí místním starostům, podle nichž turistický průmysl nemůže řešit problémy státu, který za ubytování uprchlíků platí denně přes 300.000 eur (téměř osm milionů korun). Také se nelíbí místním obyvatelům, neboť tam bude za chvíli více imigrantů než zahraničních turistů, kteří na známé ostrovy už odmítají cestovat. Imigranti za plavbu, která trvá obvykle čtyři dny, zaplatí dva tisíce dolarů, v přepočtu přibližně 43 tisíc korun. Z toho je vidět, jak na této nelegální činnosti ve velkém profitují pašerácké gangy. Podle Evropské agentury pro pohraniční a pobřežní stráž (Frontex) je plavba imigrantů ze západoafrického pobřeží na Kanárské ostrovy nejnebezpečnější migrační trasou současnosti.

Hnutí SPD neuznává imigrační politiku vedenou vrcholnými lídry Evropské unie, neboť zcela oprávněně vnímá nelegální imigranty jako potenciální bezpečnostní riziko jak pro Evropu, tak pro naši republiku. I z tohoto důvodu jsme pro ukončení našeho členství v EU, o kterém by se rozhodlo v rámci referenda.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…