Rozvoral (SPD): Jestli půjdu sedět, promluvím a to ČSSD zlomí vaz

21.02.2017 9:07

ČSSD si už nemůže před nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny PČR dovolit žádnou aféru, jelikož by skončila v propadlišti dějin a tak to vypadá, že bude pan David Rath volný jako pták.

Rozvoral (SPD): Jestli půjdu sedět, promluvím a to ČSSD zlomí vaz
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Všechny indicie z nedávných dnů nám polehoučku naznačují a rozkrývají, jak že to mohlo být s odposlechy, které jako nezákonně nařízené nedávno shodil ze stolu Vrchní soud v Praze v případu bývalého hejtmana Středočeského kraje a poslance MUDr. Davida Ratha, jež byl přistižen, jak si od svých společníků Kotta a Pancové odnáší v krabici od vína sedm milionů korun v hotovosti.

Tato kauza už se táhne několik let a je více než jasné, že se ještě nějakou chvilku táhnout bude. Pan Rath toho z pozice svých bývalých funkcí ví velice mnoho, a pokud by jen malinko promluvil, jak to bylo s financováním partaje neboli „s krmením zvířete“, byla by z toho taková aféra, která by zlomila premiéru Sobotkovi a s ním i celé ČSSD vaz. Rath zatím jen mlží a naznačuje to, že vedení sociální demokracie chtělo, aby členové ve funkcích pomáhali se získáváním sponzorů a že žádostem o pomoc vyhověl a ty, kteří chtěli přispět, odkazoval na příslušné lidi.

Odposlechy, které pana doktora usvědčují z jasné korupce, byly jediným důkazem v této kauze a vzhledem k tomu, že jde v celém případu o desítky milionů korun a o bytí a nebytí ČSSD, muselo se vymyslet jak z toho ven. Vzhledem k tomu, že je české soudnictví v obdobných případech takové, jaké je, nebyl vůbec žádný problém tuto korupční kauzu přikrýt, takže to celé opravdu vypadá, jako kdyby někomu pan Rath řekl: „Pokud půjdu sedět, promluvím a to ČSSD zlomí vaz!“

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…