Rozvoral (SPD): Jsou velké pochybnosti o akademickém titulu JUDr. Michala Haška

18.02.2019 12:13

Nabubřelost, kterou nám předvádí někteří vrcholní představitelé ČSSD, nelze definovat jinak než jako výsměch a pohrdání slušnými občany. Ti ale naopak od nich vědí, co se pod pojmy jako čestnost, morálka a etika skrývá.

Rozvoral (SPD): Jsou velké pochybnosti o akademickém titulu JUDr. Michala Haška
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Své tvrzení obhájím příklady, jak se vrcholní představitelé ČSSD profesně vzdělávali, aby se mohli honosit akademickými tituly u svých jmen a tak zdůraznit, že právě oni jsou ti nejchytřejší a nejvhodnější pro výkon politických funkcí.  

Michal Hašek, který se ve vrcholných pozicích ČSSD pohybuje již více než deset let, si zakládá na tom, že je pan doktor práv. O tom, jaké morální hodnoty uznává, dokázal v politice několikrát. V roce 2013, hned po vítězných volbách ČSSD do Poslanecké sněmovny společně s Chovancem, Škromachem, Tejcem a Zimolou, v rámci utajené schůzky v Lánech připravovali puč proti svému předsedovi Sobotkovi. Zmínil bych ještě kauzu s jeho dobře placenou asistentkou, když vykonával post hejtmana Jihomoravského kraje, neoprávněné využívání služebního vozidla, atd.

Nyní dle iDNES.cz vyšlo napovrch, jak získal akademický titul doktor práv. V roce 2009 členové ČSSD působící na vysoké škole v Brně přišli s myšlenkou zřídit vlastní soukromý ústav, ve kterém by probíhalo navazující studium, kde by jeho absolventům byl udělen titul JUDr. (doktor práv). Když české úřady akreditaci jejich vzdělávací instituci udělit odmítly (měly k tomu pádné důvody), tak členové ČSSD vytvořili pobočku soukromé školy Danubius sídlící v šestitisícovém slovenském městečku Sládkovičovo. Využili přitom díry v tehdejších zákonech. A tak se stal Hašek právníkem s doktorským vzděláním. Experti, co jeho rigorózní práci prostudovali, vyjádřili shodné stanovisko – takto zpracovaná práce by na našich vysokých školách právnického zaměření nebyla uznána, i kdyby byla předložena jako práce seminární. Tituly na této škole získali také například tehdejší předseda jihomoravské ČSSD Zdeněk Dufek nebo krajský tajemník strany Lukáš Vágner, předseda krajského finančního výboru a klubu zastupitelů ČSSD Roman Hanák a tajemník úřadu městské části Brno-Kohoutovice Zdeněk Krutek.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Jako další příklad zmíním současného místopředsedu ČSSD Romana Onderku, který by dle expertů, jež prostudovali jeho bakalářskou práci, ani nejnižší akademický titul bakalář (Bc.) neměl získat z důvodu rozsahu a kvality práce. (www.idnes.cz/zpravy z 29. 3. 2011)

A ještě se ohlédnu do doby, kdy byl ministrem vnitra Milan Chovanec, který byl tak vzorný a pečlivý student, že tříletý bakalářský studijní program absolvoval za devět měsíců na právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. (www.idnes.cz/zprávy z 4. 10. 2016)

Naše hnutí SPD chce mít na vysokých postech skutečné odborníky, ne titulované politiky, kteří by se mimo politiku těžko profesně uplatnili. My si vážíme slušných a poctivých občanů, kterým pojmy jako slušnost, pokora, morálka něco říká a v tomto duchu vychovávají své děti. Občané nechť si tedy sami udělají obrázek o morálním kreditu představitelů ČSSD – Haška, Onderky, Chovance a řady dalších.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.