Rozvoral (SPD): Kytičku, mou úctu a lásku všem ženám k dnešnímu MDŽ

08.03.2021 14:32

Dnes si připomínáme Mezinárodního dne žen, který známe pod zkratkou MDŽ. Tento mezinárodně uznávaný svátek stanovený Organizací spojených národů vznikl k výročí stávky newyorských švadlen v roce 1908.

Rozvoral (SPD): Kytičku, mou úctu a lásku všem ženám k dnešnímu MDŽ
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD si při této příležitosti dovoluje popřát všem našim ženám k jejich dnešnímu svátku, jehož vznik byl iniciován stávkou švadlen v New Yorku za zlepšení životních podmínek. Jejich cílem bylo získání volebního práva pro ženy. V následujících letech byl tento den spojen s propagací za zlepšení životních podmínek žen, za rovnoprávnost, spravedlnost a samozřejmě mír.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

To jsou hodnoty, které jsou již trvalé a které naše hnutí SPD trvale prosazuje v rámci svého politického programu. Ženy jsou pro nás nepostradatelnou součástí rodiny, v rámci které společně s muži vychovávají děti. Tato tradiční pracující rodina je pro nás na prvním místě a zaslouží si naši plnou podporu pro plnohodnotný život.

Velmi si vážíme našich žen, což dokládají naše aktivity v podobě návrhů zákonů a projektů, které v souladu s naším programem prosazujeme. Jejich cílem je utvářet v naší zemi takové prostředí, aby se zde všechny ženy cítily co nejlépe, podílely se na fungování vícegeneračních rodin a bezpečně a s láskou vychovávaly děti. Rodinu, kterou tvoří muž a žena mající stejná práva a povinnosti, vnímáme za základ prosperujícího státu. Dobře fungující rodina je tou nejdůležitější hodnotou pro náš stát. Ženy mají v rámci rodin nejdůležitější a nejtěžší úkol, kterým je rození a výchova dětí, neboť to je základní předpoklad fungování našeho státu v budoucnu. Naše děti se svou prací budou podílet, aby bylo i dostatek financí na důchody pro naše seniory. V této souvislosti zmíním, že jsme jako hnutí SPD podali v Poslanecké sněmovně změnu zákona zabezpečující důstojný minimální důchod a to v částce cca 14.000 korun. Jsou to právě seniorky, které pobírají nejnižší důchody v České republice. Poslanci zastoupení v Poslaneckém klubu SPD též podpořili a podali návrhy změn zákonů ku prospěchu matek samoživitelek.

Pro naše ženy budeme nadále zabezpečovat takové podmínky a prostředí, aby byly důstojné životu ve 21. století, kde budou společně s manžely vychovávat děti. S tím souvisí to, že budeme předkládat a podporovat zákony, které podporují pracující rodiny s dětmi, jako např. zvýšení rodičovského příspěvku, různé formy odpočtu daní na děti, zohlednění výše důchodové dávky ženám s ohledem na počet vychovaných dětí atd., což jsme již představili v našem projektu: „Rodina na prvním místě“. (ZDE)

Naše hnutí SPD podporuje tradiční rodinu, kde slečna, žena, matka, babička či prababička má nezastupitelné místo a zaslouží si naší pozornost, a proto si dnes spolu s našimi ženami připomínáme jejich svátek. Kytičku nebo jinou formu poděkování si zaslouží všechny ženy, kterým chceme alespoň touto formou vyjádřit naši úctu a lásku, a zároveň poděkovat za všechny role, které v průběhu svého života prožily.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce