Rozvoral (SPD): Lockdown není řešení a plošná omezující opatření nefungují!

31.03.2021 21:46

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Lockdown není řešení a plošná omezující opatření nefungují!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že jsme nadále proti prodlužování nouzového stavu.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Lockdown není řešení a plošná omezující opatření nefungují. Vláda nese odpovědnost za nefunkční systém sčítání lidu. Cílem globalistů a Pirátů je konec evropských národů i našeho státu. Občané mají mít nezpochybnitelné právo bránit své životy a majetek. Prosazujeme princip „můj dům, můj hrad". Zoologické zahrady jsou kvůli vládním pandemickým restrikcím na pokraji bankrotu a chtějí utrácet zvířata. Lockdown není řešení. Selhání Evropské unie v očkování a boji proti covid-19 ukazuje, že EU nepomáhá, ale škodí.

1. Jsme nadále proti prodlužování nouzového stavu. Neschopná a nekompetentní vláda nemá důvěru veřejnosti a měla by skončit.

Sněmovna v pátek 26. března schválila díky poslancům ANO, ČSSD a KSČM další ze série žádostí vlády o prodloužení nouzového stavu. Zároveň tito poslanci odmítli zveřejnění smluv uzavřených vládou v průběhu nouzového stavu. Poslanci SPD hlasovali opět proti nouzovému stavu, protože jsme přesvědčeni, že lockdown není řešení a plošná omezující opatření nefungují. Přepočteno na 100.000 obyvatel máme v EU nejvíce nakažených, nejvíce mrtvých, největší denní přírůstky, nejdéle zavřené školy, nejdéle zavřené malé obchody, služby a provozovny a také astronomické schodky státních rozpočtů. Zdravotnická zařízení kolabují. To jsou výsledky chaotických vládních opatření. Vláda si zvykla na omezování svobody občanů a nákupy testů, vakcín a zdravotnického materiálu bez výběrových řízení. Taková neschopná a nekompetentní vláda nemá důvěru veřejnosti a měla by skončit. Nesouhlasíme s nesmyslnými uzávěrami mezi okresy. Občané mají právo navštívit své příbuzné v průběhu Velikonoc a jet se podívat na své zahrady a chalupy.

2. Vláda nese odpovědnost za nefunkční systém sčítání lidu.

Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM je plně odpovědna za nefunkční on-line systém sčítání lidu, který byl zahájen a spuštěn v sobotu 27. března a který po několika hodinách zkolaboval. Je to důsledek špatného řízení. Vláda a Český statistický úřad měli dostatek času na přípravu veřejné správy na tuto akci, a proto je na místě vyvození konkrétní personální odpovědnosti za nefunkční systém, který stál spoustu peněz.

3. Cílem globalistů a Pirátů je konec evropských národů i našeho státu. Nástrojem je i masová imigrace, kterou tito lidé podporují.

Odmítáme hloupou výzvu europoslance za Piráty Mikuláše Peksy, který prostřednictvím sociálních sítí vyzval občany, aby při sčítání lidu do kolonky národnost uváděli – EVROPSKÁ! To je zcela zcestný názor prosazovaný novodobými neomarxisty a globalisty. Je vidět, že cílem globalistů a Pirátů je konec evropských národů i našeho státu, čehož nástrojem je i masová imigrace. Předseda Pirátů Ivan Bartoš se zúčastnil demonstrace „Uprchlíci vítejte". Adéla Šípová, která je nyní senátorkou Pirátů, zase uvedla, že je pro kvóty na imigranty a že se na imigranty těší.  

4. Občané mají mít nezpochybnitelné právo bránit své životy a majetek. Prosazujeme princip „můj dům, můj hrad".

Se značným znepokojením sledujeme vyšetřování případu, kdy minulou středu v noci zastřelil ve svém domě na Plzeňsku majitel legálně drženou zbraní muže, který přišel loupit. Jak se ukázalo, zloděj byl recidivista už dříve odsouzený za brutální vraždu. Majiteli domu nyní hrozí trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Jsme přesvědčeni, že obrana sebe a svého majetku je v pořádku. Ve Sněmovně již dva roky leží návrh zákona z pera SPD s pracovním názvem „můj dům, můj hrad". Vládní koalice ANO, ČSSD s podporou KSČM nám ho však neumožňuje projednat a schválit.

5. Zoologické zahrady jsou kvůli vládním pandemickým restrikcím na pokraji bankrotu a chtějí utrácet zvířata. Lockdown není řešení.

Hnutí SPD pozorně sleduje tristní stav v zoologických zahradách České republiky, které z důvodu vládních pandemických restrikcí chtějí utrácet zvířata. Uzavírání areálů zoologických zahrad považujeme za nesmyslné. Zoologické zahrady jsou z velké části závislé na financování ze vstupného a dnes je většina z nich na pokraji bankrotu. Čtyřicetimilionová injekce, kterou dalo ministerstvo životního prostředí pro 29 zoologických zahrad, není systémová a je zcela nedostatečná. Vyzýváme vládu, aby zabránila situaci, aby se zahrady musely zbavovat cenných zvířat. Lockdown není řešení. Nebojujme s lidmi a zvířaty, ale bojujme s virem!

6. Selhání Unie v očkování a boji proti covid-19 ukazuje, že EU nepomáhá, ale škodí.

Summit EU pořádaný minulý týden za účasti premiérů skončil závěrem, že ke změně distribuce vakcín mezi členskými státy EU nedojde, „protože to Berlín nechtěl". To hovoří jasně! Co nechce Berlín, tak to není. Babišova vláda nezajistila včas dostatek vakcín pro ty, kteří se chtějí nechat dobrovolně očkovat, a pouze se chlubí, kolik vakcín má na kdy objednáno. Přitom ale lékaři nemají čím očkovat. Po třech měsících očkování nejstarších věkových skupin je u nás naočkováno pouhých 62% z nich. Přitom EU uvolnila miliardové částky na výzkum a výrobu vakcín, ale pro 446 miliónů jejich občanů jich bylo zatím dodáno pouhých 88 milionů. Hnutí SPD prosazuje dobrovolné očkování a odmítáme diskriminaci těch, kteří se nechtějí nechat očkovat. EU nám neprospívá, ale škodí, a proto požadujeme vypsání referenda o vystoupení z EU, abychom si o svých věcech, jako je například nákup vakcín, mohli rozhodovat sami tak jako Velká Británie anebo Izrael.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.