Rozvoral (SPD): Na všech životech záleží – pro každého stejná práva i povinnosti

18.06.2020 9:41

Nám v hnutí SPD záleží na životech všech lidí, a to bez rozdílu jejich barvy pleti. Jsme proti jakékoli formě diskriminace osob a odsuzujeme rasismus. Vždy musí být dodržena podmínka, že pro každého platí stejná práva i stejné povinnosti.

Rozvoral (SPD): Na všech životech záleží – pro každého stejná práva i povinnosti
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Hnutí SPD v souvislosti se smrtí 46 letého Afroameričana George Floyda, který zemřel 25. května 2020 v americkém Minneapolisu pravděpodobně v důsledku nepřiměřeného zásahu policisty při jeho zatýkání, zastává názor, že celý průběh tohoto incidentu musí být nestranně a rychle vyšetřen. V případě prokázání viny zasahujícího policisty by mu měl být uložen spravedlivý trest. Tak my v našem hnutí SPD vnímáme demokracii a zdůrazňuji, že odsuzujeme rasismus a jsme proti každé diskriminaci osob na základě barvy pleti. V případě zjištění jednání naplňující znaky rasismu a diskriminace se musí všechny okolnosti daného případu spravedlivě prošetřit kompetentními subjekty s tím, že všichni dotčení mají zajištěna stejná práva i povinnosti.

V případě smrti Georga Floyda však určitá média za přispění politických stran a hnutí využila tuto tragickou událost pro své zviditelnění a začala ji prezentovat jako rasistické utýrání mučedníka policií, a to nejen napříč Spojenými státy, ale i dalšími zeměmi, včetně zemí Evropské unie. V souvislosti s touto konkrétní událostí musíme ale v zájmu objektivity posoudit všechny okolnosti, které naneštěstí měly tragické zakončení. George Floyd už měl za sebou bohatou trestní minulost, celkem pětkrát byl odsouzen a vězněn několik měsíců za ozbrojené loupeže a držení kokainu. V okamžiku, když byl zadržován americkou policií, byl pod vlivem amfetaminu, a právě se chystal řídit auto. Toto všechno ale nesmí být důvodem pro nepřiměřený zákrok policistů. Všechny tyto okolnosti se musí prošetřit a v případě zjištění protiprávního jednání či provinění konkrétní osoby zajistit její spravedlivé potrestání.

Zcela ale nesouhlasíme, jak některé politické subjekty tento konkrétní případ chtějí co nejvíce využít proti údajnému systémovému rasismu a policejnímu násilí vůči Afroameričanům a aktivně vytváří pozitivní diskriminaci ve prospěch lidí s černou barvou pleti, což dokládá např. to, že aktivistické hnutí Black Lives Matter (Na černých životech záleží), se teď objevuje všude v souvislosti s tragickou smrtí Floyda. Paradoxně, pokud by jakýkoliv běloch řekl, že na bílých životech záleží, ihned by byl označen za rasistu a byl by vyvíjen tlak na to, aby byl trestně stíhán.

Události, které nastaly jako reakce na Floydovu smrt, přinesly jasný důkaz o tom, že multikulturní systém v USA založený na pozitivní diskriminaci zcela selhal a je nefunkční. Výjimečný stav, zákazy vycházení, rabování obchodů a povolání armády jsou toho jasným signálem. Nechceme v naší republice žádné rabování a vandalismus, kterého jsme svědky v USA, a proto prosazujeme nulovou toleranci ilegální imigraci či nepřizpůsobivým menšinám.

Hnutí SPD prosazuje přímou demokracii, ke které neodmyslitelně paří rovný přístup ke všem občanům, kteří mají zajištěná stejná práva i povinnosti.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.