Rozvoral (SPD): Nedopustíme, aby se k nám vraždící monstra vůbec dostala

22.03.2019 12:54

V německém Wormsu Tunisan brutálně ubodal mladou místní dívku.

Rozvoral (SPD): Nedopustíme, aby se k nám vraždící monstra vůbec dostala
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Dva dny před oslavami MDŽ zavraždil 22 letý Tunisan ve městě Worms v německém Porýní svou o rok mladší přítelkyni. Tuto vraždu provedl muslim velmi brutálním způsobem, jako pomstu za to, že ztratil nárok na pobyt v Německu.

Worms je moderním německým městem s vysokými školami, rozvinutým turismem, průmyslovým centrem a důležitým říčním přístavem. Ve městě žije přes 80 tisíc obyvatel, z nichž 42% je vyznání evangelického a druhou příčku zaujímají s 31% římští katolíci. Toto město zasáhla ve středu večer 6. března děsivá událost. V domě svých rodičů byla nalezena mrtvá 21 letá německá dívka; skutek šetřili regionálně příslušní policisté. Už ve čtvrtek ráno bylo zveřejněno v německých médiích, že 21 letá místní dívka byla ve středu večer zavražděna v domku, ve kterém bydlela s rodiči a svým tuniským přítelem. Dle zprávy policie byla po hádce s ním brutálně pobodána kuchyňským nožem. Na základě pitevního nálezu utržila vícečetné bodné rány po těle, které byly příčinou její smrti, uvedl SWR Aktuell.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Policie uvedla, že zná pachatele, na kterého byla ve čtvrtek 7. března uvalena vazba. Za pachatele označila Tunisana, který žil jako přítel se zvražděnou u jejích rodičů. Pro policii byl tento muslim známou firmou, kterého již stíhala kvůli několika deliktům, a v žádném případě se nejednalo o banality. Policií byl v minulosti stíhán za napadení, obchod s drogami, vyhrožování a vydírání. V říjnu minulého roku strávil tři týdny ve vazbě kvůli krádeži. Zmiňovaný Tunisan je od roku 2017 v Německu, a na základě svých provinění mu v pondělí dne 4. března 2019 vypršela doba pobytu a měl tuto zemi opustit. Několik dnů před vraždou ho už úřady hledaly, aby mohl být deportován. Nebyl ale hlášen ve Wormsu, kde žil, takže nebyl nikde evidován a ztratil se z dohledu policii i úřadům, uvedl server welt.de.

Naše hnutí SPD odsuzuje jakékoliv formy násilí, a to převážně, je-li pácháno na bezbranných lidech. Nedopustíme, aby se k nám lidé typu výše zmiňovaného Tunisana dostali. Občané se musí cítit v naší zemi bezpečně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…