Rozvoral (SPD): Nepoučitelnost občanů ČR nebo prolhanost agentur pro výzkum veřejného mínění?

23.11.2015 12:50

Buď jsou lidé v naší zemi nepoučitelní, nebo nám agentura pro výzkum veřejného mínění SANEP neříká celou pravdu. Jak jinak si vysvětlit dva na sobě nezávislé výzkumy veřejného mínění, které nedávno agentura zveřejnila?

Rozvoral (SPD): Nepoučitelnost občanů ČR nebo prolhanost agentur pro výzkum veřejného mínění?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Tato agentura dne 18.11.2015 zveřejnila průzkum na téma 17. listopad, ve kterém nám sděluje, že je 76,3% občanů České republiky nespokojeno s aktuální politickou situací v naší zemi. Dále nám agentura řekla, že se 68,5% občanů domnívá, že nejsme po šestadvaceti letech svobody vyspělou demokratickou zemí. Na tomto průzkumu by nebylo nic divného, kdyby nám z průzkumu volebních preferencí zveřejněném hned den poté agentura nesdělila, že by 23,2% občanů volilo hnutí ANO a 20,6% občanů ČSSD.

Tyto dva na sobě nezávislé průzkumy nám vlastně sdělily, že i přes to, že je s politickou situací v zemi a s jeho demokratickou vyspělostí nespokojena drtivá většina obyvatel, ti stejní lidé by i nadále dali příležitost ohledně vládnutí této zemi stále stejným partajím, jako doposud. Celé to znamená, že jsou občané ČR stále nepoučitelní a ve velké míře nezodpovědní, jelikož z průzkumu volebních preferencí také vyplývá, že by k volbám přišlo pouze 53,6% voličů, což znamená, že zbylých 46,4% i přes to, že jsou nespokojení, k volbám nepůjdou a tím pádem zůstanou nespokojení i nadále.

A tak těm nespokojeným a zároveň nezodpovědným je potřeba vzkázat, aby se pokusili svůj postoj přehodnotit a trochu se o politické strany a hnutí začali zajímat a alespoň jednou za čtyři roky se cestou do restaurace nebo na nákup zastavili ve volební místnosti a dali hlas takovému politickému uskupení, s jehož programem se ztotožňují. Možná, že potom budou spokojenější.

Další otázkou je samozřejmě také to, že se stále více začíná mezi lidmi šuškat o tom, že nám voličům všechny agentury specializující se na výzkum veřejného mínění neříkají o svých průzkumech celou pravdu a těm, kteří si průzkum zaplatí, nadržují a udělají všechno proto, aby ten daný průzkum pro ně dopadl co možná nejlépe. To proto, aby průzkum voliče trochu motivoval a jeho hlas náhodou takzvaně nepropadl vniveč. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…