Rozvoral (SPD): Nesouhlasíme s posíláním zbraní za peníze českých občanů na Ukrajinu!

03.04.2024 13:04 | Komentář

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Nesouhlasíme s posíláním zbraní za peníze českých občanů na Ukrajinu!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé,

odmítáme zvyšování věku odchodu do důchodu, o kterém debatuje hnutí ANO s vládní pětikoalicí. Fialova vláda tají, kolik peněz pošle na nákup dělostřeleckých granátů pro ukrajinskou armádu. Nesouhlasíme s posíláním zbraní za peníze českých občanů na Ukrajinu. Evropa zaznamenává obrovský příliv především muslimských imigrantů. Nechceme Migrační pakt EU, který zavádí přerozdělování imigrantů.

1. Odmítáme zvyšování věku odchodu do důchodu, o kterém debatuje hnutí ANO s vládní pětikoalicí.

Prezident Petr Pavel minulý týden po jednání s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou a zástupci hnutí ANO prohlásil, že mezi nimi panuje shoda na nutnosti debaty o zvyšování věku pro odchod do důchodu nad současnou hranici 65 let. Hnutí SPD je proti! Zásadně odmítáme jakékoli zvyšování hranice pro vznik nároku na odchod do starobního důchodu nad 65 let a návrhy na zpřísnění podmínek pro výpočet důchodů budoucích seniorů oproti současnému stavu, které by vedly ke snižování reálných důchodů i jejich poměru k předchozí mzdě. Pokud dojde k těmto změnám a pokud se staneme součástí budoucí vlády, budeme iniciovat zrušení těch změn, které poškozují naše současné i budoucí důchodce. Zarážející je i přístup prezidenta Pavla, který k jednání o reformě důchodového systému nepozval zástupce SPD, čímž opakovaně ignoruje názory a uráží více než půl milionu českých občanů, kteří volí hnutí SPD. Nejde tudíž v žádném případě o prezidenta všech občanů. Během uplynulého roku jsme se zúčastnili několika jednání s ministrem Jurečkou na toto téma, kde jsme podrobně představili svoji koncepci důchodové reformy včetně mnoha konkrétních návrhů. Některé z nich byly už akceptovány a vtěleny do připravované novely zákona o důchodovém pojištění. K pokračování těchto jednání jsme kdykoliv připraveni.

2. Fialova vláda tají, kolik peněz pošle na nákup dělostřeleckých granátů pro ukrajinskou armádu. Nesouhlasíme s posíláním zbraní za peníze českých občanů na Ukrajinu. 

Vláda Petra Fialy na svém posledním jednání schválila mimo jiné uvolnění dalších peněz z českého státního rozpočtu na nákup minimálně 800 tisíc dělostřeleckých granátů pro ukrajinskou armádu. Jedná se o iniciativu české vlády, která oslovuje představitele dalších států i mimo EU, aby se tyto země spolupodílely na financování tohoto záměru. Zcela skandální je v této souvislosti zejména skutečnost, že premiér Fiala odmítl sdělit přesnou výši podílu ČR na celkových nákladech, ačkoli jde o peníze českých daňových poplatníků. Některé státy naopak výši svých příspěvků zveřejnily. Například Nizozemí uvedlo, že přispěje 250 milióny eur, Belgie 200 milióny eur, Německo a Portugalsko každý 100 milióny eur atd., přičemž se celkem doposud k této iniciativě přihlásilo 20 států. Jelikož je vláda Petra Fialy iniciátorem této akce, je jasné, že s ohledem na výši příspěvků států velikosti České republiky, vláda Petra Fialy schválila na tuto akci vyčlenit minimálně částku ve výši 100 miliónů eur (2,5 miliardy korun), ale s největší pravděpodobností spíše násobně více! Poslanci SPD budou chtít znát celkovou výši této částky! Opět se ale potvrzuje fakt, že prioritou Fialovy vlády nejsou zájmy českých občanů a sociální a ekonomická situace ČR, ale podpora dalšího válčení na Ukrajině. V bezpečnostním, ale i ekonomickém zájmu ČR je naopak právě ukončení tohoto konfliktu co nejdříve a následná mírová jednání, a nikoliv zásobování ukrajinské armády další výzbrojí a municí anebo dokonce přímá účast našich vojáků. To je názor hnutí SPD!

3. Evropa zaznamenává obrovský příliv především muslimských imigrantů. Nechceme Migrační pakt EU, který zavádí přerozdělování imigrantů.

Počet poprvé podaných žádostí o azyl ze strany imigrantů v zemích EU vloni meziročně stoupl o dalších zhruba 20 procent, a to na více než jeden milión. Uvedl to v minulém týdnu statistický úřad EU Eurostat. Počet žádostí o azyl v EU tak výrazně roste už třetí rok v řadě a dostal se již na úroveň dosavadního vrcholu migrační krize z let 2015. Jedná se převážně o migranty z muslimských a afrických zemí. Nejvíce žádostí o azyl pochází od občanů Sýrie, následují Afghánci a Turci. Hnutí SPD odmítá masovou imigraci do Evropy a v zájmu zachování bezpečnosti ČR a jejích občanů požadujeme zvedení stálých kontrol našich hranic, protože o kontrole vnější hranice EU se dlouhodobě pouze hovoří. Rovněž je nutné ukončit ekonomickou motivaci k migraci v podobě snadno dostupných a vysokých sociálních dávek a dalších benefitů pro imigranty v zemích západní Evropy. Hnutí SPD zásadně odmítá Migrační pakt EU, který zavádí přerozdělování imigrantů a který absolutně nebojuje proti příčinám migrace do Evropy, ale nepřijatelným způsobem řeší pouze její důsledky. Fialova vláda navíc o obsahu Migračního paktu EU informuje zavádějícím způsobem, když například tvrdí, že neobsahuje žádné kvóty na přijetí migrantů, přestože pravdou je pravý opak, anebo že ČR má z tohoto paktu jakousi výjimku kvůli přijetí uprchlíků z Ukrajiny, ačkoli o tom není v jeho textu ani zmínka. Přijďte proto v červnu k volbám do EP a volte společné kandidáty hnutí SPD a Trikolory, kteří tvrdě odmítají nelegální imigraci a Migrační pakt EU.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

14:17 Rajchl (PRO): Z prosperity zbylo zelené vydírání, z bezpečnosti přidělování migrantů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.