Rozvoral (SPD): Nestrašme naše občany brexitem

05.02.2019 17:21

Podpoříme všechny aktivity spolupráce s Velkou Británií, ze které budou mít užitek oba státy i jejich občané.

Rozvoral (SPD): Nestrašme naše občany brexitem
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Nestrašme naše občany brexitem a jeho „negativním“ dopadem na naše občany žijící ve Velké Británii, a udělejme vše, abychom se Spojeným královstvím uzavřeli takové oboustranné dohody, které budou maximálně vstřícné pro obě země a jejich obyvatele. 

Naše hnutí SPD jako jediné z našich politických stran zastoupených v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky podporuje britskou premiérku Theresu Mayovou ve svém úsilí dotáhnout brexit do zdárného konce tak, aby Spojené království k 29. březnu 2019 ukončilo své členství v Evropské unii. Theresa Mayová ustála hlasování o nedůvěře vlády, které proběhlo 16. ledna 2019 večer a tak uhájila svoji pozici ve vládě, sjednotila svou stranu a rozdrtila předsedu opozičních labouristů Jeremyho Corbyna. Následně ve svém projevu odmítla nové hlasování o brexitu. Byl to právě šéf britských opozičních labouristů Jeremy Corbyn, který podporoval možnost vypsání druhého referenda o brexitu, nebo alespoň oddálení odchodu Británie z EU. Theresa Mayová je ale ve svém boji silná a dokazuje tak svým lidem, že když jí 13.7.2016 zvolili za britskou premiérku, udělali dobře.

Britové si v referendu odhlasovali odchod z EU a premiérka jim dala slib, že tento proces úspěšně dokončí. I když jí v průběhu opustili zastánci brexitu, jako bývalý ministr zahraničí Boris Johnson a bývalý ministr pro brexit Dominic Raab, ona dokazuje svoji vnitřní sílu a jde za svým slibem, který dala svým občanům. Její úsilí ale záměrně komplikují představitelé Evropské unie. Předseda Evropské rady Donald Tusk zastává názor, který veřejně prezentuje, že nové vyjednávání o textu dohody o podmínkách britského vystoupení z EU není možné. Je zcela zřejmé, že je to záměr EU, jak proces odchodu Británie z EU alespoň oddálit. Mayová se snaží s EU dojednat ještě otázky spojené s Gibraltarem a irskou pojistkou. Demokratické rozhodnutí občanů Gibraltaru být součástí Británie by podle Mayové měly všechny strany respektovat. Irská pojistka má zabránit přísnému režimu na hranici mezi Severním Irskem a Irskou republikou.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Naše hnutí SPD pevně věří, že britská premiérka dotáhne úspěšně odchod Spojeného království z EU. Podporujeme všechny aktivity v navázání spolupráce mezi Českou republikou a Velkou Británii, které by byly pro obě strany výhodné. Chceme našim občanům žijícím a pracujícím v Británii (okolo 40.000) a i opačně Britům u nás zajistit stejné podmínky, jaké měly doposud. Budeme apelovat na vládu, aby v co nejkratší době připravila dvoustranné dohody o pohybu zboží a služeb. Británie je jedním z nejvýznamnější obchodních a investičních partnerů České republiky a dlouhodobě patří mezi 4-5 nejvýznamnějších exportních teritorií pro české vývozce. Naše hnutí SPD je pro úzkou spolupráci s touto vyspělou zemí. Jsme stejného názoru jako britská premiérka, že každá země by prioritně měla hájit zájmy a blaho svých občanů, pod co spadá i uzavírání oboustranně výhodných smluv o vzájemné spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…