Rozvoral (SPD): O víkendu proběhla VIII. celostátní konference hnutí SPD

06.12.2021 12:09

V sobotu 4. prosince se uskutečnila VIII. celostátní konference hnutí SPD, která se v návaznosti na aktuální situaci a vládní opatření související s onemocněním Covid-19 konala on-line videokonferencí.

Rozvoral (SPD): O víkendu proběhla VIII. celostátní konference hnutí SPD
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Konferenci zahájil a řídil místopředseda Radim Fiala, následně byla určena zapisovatelka a ověřovatelka zápisu. Poté účastníci konference schválili jednací a volební řád, členy mandátové, návrhové a volební komise a návrh programu jednání.  Pak již vystoupil předseda hnutí SPD Tomio Okamura, který podal zprávu o tom, co je pro hnutí SPD prioritní, a co vychází z programu hnutí, který cílí na slušné a pracující občany naší republiky. Odsoudil politiku elit a zdůraznil nutnost prosazování prvků přímé demokracie, kdy připomněl, že hnutí SPD opětovně předložilo do Poslanecké sněmovny návrh zákona o celostátním referendu s tím, že hnutí SPD je zásadně pro vystoupení České republiky z Evropské unie.

Následovalo vystoupení místopředsedy Radima Fialy, který zhodnotil výsledky proběhlých říjnových voleb a zaměřil se na příčiny, které zabránily tomu, aby hnutí SPD dosáhlo ještě lepších výsledků. Dále se svými projevy vystoupili členové předsednictva Radek Rozvoral a Radovan Vích, v rámci nichž zhodnotili práci předsednictva a poslaneckého klubu v Poslanecké sněmovně a svou činnost pro celé hnutí. Pan Jaroslav Holík poděkoval všem za spolupráci a oznámil, že z důvodu svého věku již nebude kandidovat do předsednictva hnutí. Poté volební manažer hnutí vyhodnotil výsledky voleb do Poslanecké sněmovny 2021 a zazněla zpráva předsedy rozhodčí komise a revizora hnutí.

Dále následovala tajná volba orgánů hnutí SPD – předsedy, čtyř členů předsednictva, tří členů rozhodčí komise a revizora hnutí SPD. Post předsedy hnutí na další tři roky obhájil Tomio Okamura, který získal 84 hlasů z 85 možných a dle jeho následného vyjádření jako nově zvoleného předsedy se on sám zdržel hlasování. Za členy předsednictva hnutí byli zvoleni poslanec Radim Fiala, poslanec Radek Rozvoral, poslanec Radovan Vích a europoslanec Ivan David. Nové předsednictvo následně dle stanov zvolilo za místopředsedu hnutí SPD Radima Fialu a tajemnici hnutí paní Marcelu Zýchovou.

Anketa

Obstál Adam Vojtěch coby ministr zdravotnictví?

31%
64%
hlasovalo: 47558 lidí

Po podnětné diskuzi členů následovalo schválení návrhu usnesení. Vlastní konferenci ukončil předseda Tomio Okamura, který opětovně připomněl úkoly pro nadcházející období, spočívající v posílení členské základny hnutí SPD a zviditelnění aktivit členů a příznivců hnutí, a dále také důsledné prosazování prioritních bodů z našeho programu. V programu máme návrh řešení, aby se slušní lidé měli lépe, a vědomi si toho, že ve volbách propadlo okolo milionu hlasů, rádi bychom našim programem oslovili voliče stran, které nemají zastoupení v Poslanecké sněmovně. V nadcházejících komunálních volbách v příštím roce chceme získat ke spolupráci všechny občany a osobnosti, kteří mají sociálně citlivé a vlastenecké smýšlení a chtějí, aby slušný člověk měl více peněz, bezpečí a spravedlnosti.

V naší zemi máme z důvodu nesystematických vládních covidových restrikcí rekordní dluh, naši podnikatelé jsou v neustálé nejistotě, a z důvodu eko-šílenství EU hrozí statisícům lidí chudoba. Hnutí SPD se staví za naše slušné a pracující občany, kteří jsou pro nás vždy na prvním místě.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…