Rozvoral (SPD): Plníme náš politický program, který jsme slíbili občanům

06.03.2020 16:24

Poslanecká sněmovna přijala tento týden několik opatření a návrhů zákonů, které hnutí SPD slíbilo občanům před parlamentními volbami v roce 2017.

Rozvoral (SPD): Plníme náš politický program, který jsme slíbili občanům
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

V úterý jsme nejprve přehlasovali veto Senátu, který nám vrátil Sněmovnou schválenou novelu zákona o majetku České republiky z pera SPD, která zvyšuje odpovědnost odpovědných při nakládání se státním majetkem tak, aby se chovali s péčí řádného hospodáře. Tento návrh zákona teď poputuje už jen k podpisu prezidenta republiky, čímž následně začne platit a to dle schválené účinnosti. To, že by pan prezident zákon Sněmovně vrátil, se nepředpokládá. Dále jsme tentýž den schválili vyšší tresty za týrání zvířat a to novelou zákona, které jsme byli spolupředkladatelem. Týrání zvířat je odporné a zasluhuje trestat. 

Ve středu dopoledne jsme jednali o bodu s názvem „Informace vlády k situaci na hranici Řecka a Turecka“, kde hrozí další migrační vlna z důvodu otevření hranic ze strany Turecka. Zařazení tohoto nového bodu na pořad schůze bylo prosazeno i hlasy poslanců hnutí SPD a po rozpravě jsme přijali usnesení o několika bodech, kterým jsme zaúkolovali Vládu České republiky k pomoci Řecku při řešení nelegální imigrace na Turecko – Řeckých hranicích. 

Ve čtvrtek jsme při projednávání zprávy veřejného ochránce práv za rok 2018 kritizovali ve svých projevech bývalou ombudsmanku Annu Šabatovou za její práci v tomto úřadu a všichni naši poslanci hlasovali proti schválení této zprávy. Důvodem je neobjektivita některých šetření instituce veřejného ochránce práv a mnohdy jeho účelově zaměřené jednání pod minulým vedením Anny Šabatové. Vítáme zvolení Stanislava Křečka novým ombudsmanem, kterého hnutí SPD o začátku volby veřejně podporovalo, a věříme, že se pod jeho vedením tato instituce vrátí k ochraně práv obyčejných a slušných lidí, pro které je úřad ombudsmana tou poslední možností, jak se dobrat ke spravedlnosti. 

Všemi těmito kroky dává naše hnutí SPD čím dále tím více najevo, že program, který jsme občanům slibovali před parlamentními volbami v roce 2017, plníme a budeme se o jeho plnění snažit i nadále.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …