Rozvoral (SPD): Povinností státu je udržet pro naše občany bezpečné prostředí

28.02.2019 9:52

Pro zabezpečení tohoto zásadního úkolu je nutné, aby stát disponoval potřebnými zdroji, pomocí kterých bude včas analyzovat možné bezpečnostní hrozby a následně je řešit. Vše musí být vedeno s cílem, aby se občané v naší zemi cítili bezpečně.

Rozvoral (SPD): Povinností státu je udržet pro naše občany bezpečné prostředí
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Česká republika jako suverénní stát musí prostřednictvím svých výkonných orgánů garantovat bezpečí všem svým občanům. Pocit bezpečí pro každého občana a jeho rodinu je jedním ze základních atributů nezbytných pro spokojený život, naplněný poctivou prací, výchovou dětí, péčí o stárnoucí rodiče a pomocí potřebným spoluobčanům.

Tato povinnost státu je právně vymezena v ústavním zákoně č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, ve znění pozdějších předpisů, kde se stanoví, že základní povinností státu je zajištění svrchovanosti a územní celistvosti ČR, ochrana jejích demokratických základů a ochrana životů, zdraví a majetkových hodnot. Podle tohoto zákona zajišťují bezpečnost ČR ozbrojené síly, ozbrojené bezpečnostní sbory, záchranné sbory a havarijní služby a na zajišťování bezpečnosti jsou povinny se podílet státní orgány, orgány územních samosprávných celků, právnické a fyzické osoby.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Za vnitřní bezpečnost republiky zodpovídá Vláda České republiky pod kontrolou Parlamentu ČR. Základním koncepčním dokumentem bezpečnostní politiky státu je Bezpečnostní strategie České republiky, která vymezuje životní, strategické a další významné zájmy ČR, obecná bezpečnostní rizika, definuje dlouhodobé záměry a opatření, jejichž cílem je zajištění podmínek pro vývoj a prosperitu ČR a zabezpečení jejích obyvatel. Vnitřní bezpečnost dále zajišťuje resort Ministerstva vnitra České republiky (MV ČR) a zejména pak subjekty pod toto ministerstvo spadající – Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor České republiky a Integrovaný záchranný systém (IZS). Jednotlivé součásti IZS jsou v působnosti několika resortů, ale v případě jeho aktivace ho zastřešuje resort MV ČR. Do bezpečnostního systému České republiky, který se zaměřuje hlavně na vnější bezpečnost, patří především Armáda ČR a dále také zpravodajské služby. Ty hrají významnou a nezastupitelnou úlohu při získávání, shromažďování a vyhodnocování informací důležitých pro bezpečnost ČR a při včasné identifikaci bezpečnostních hrozeb a rizik. Zpravodajské služby tvoří Úřad pro zahraniční styky a informace, Bezpečnostní informační služba a Vojenské zpravodajství. Z hlediska plnění úkolů a dalších povinností jsou zpravodajské služby České republiky rovnocennými partnery. Ve všech případech platí, že zpravodajské služby úkoluje, koordinuje a plnění úkolů kontroluje vláda.

Za největší hrozbu pro bezpečnost České republiky a stabilitu jejího politického, ekonomického a sociálního systému považuje naše hnutí SPD v současné době hrozbu masové migrace vyznavačů Alláha do Evropy a jejich případný nelegální vstup na území naší republiky. Jejich kulturní, historické a sociální chování v souvislosti s islámskou ideologií je s našimi způsoby a chápáním demokracie neslučitelné. Tuto stále trvající migraci do zemí Evropské unie považujeme v našem hnutí SPD za zásadní hrozbu naší státní existence a je primární povinností státu nekompromisně uplatňovat takovou bezpečnostní politiku, která je vedena s cílem tuto hrozbu co nejvíce eliminovat. Naši poslanci SPD v Poslanecké sněmovně navrhují takové zákony a předkládají takové body k projednávání, pomocí kterých by se zamezilo vstupu nelegálních imigrantů do naší republiky. V tomto úsilí nepolevíme.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.