Rozvoral (SPD): Připravujeme se na volby v roce 2024 – Česká republika na 1. místě!

08.12.2023 14:01 | Komentář

Hnutí SPD si od svého vzniku v roce 2015 postupně vydobylo své místo v té nejvyšší politice a už druhé volební období je zastoupeno v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.

Rozvoral (SPD): Připravujeme se na volby v roce 2024 – Česká republika na 1. místě!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Zatím jsme v opozici, ale naším cílem je být v co nejkratší době ve vládě, kde chceme prosazovat náš vlastenecký program, který je cílen na aktivní podporu našich občanů a posilovaní a rozvoj suverénní České republiky. 

Předsednictvo hnutí SPD si velmi váží stále většího zájmu občanů, kteří vyjadřují podporu našemu programu a cení si naší práce v Poslanecké sněmovně, kde všemi dostupnými prostředky bojujeme za zlepšení životní situace všech slušných a pracujících občanů, rodin s dětmi, seniorů a zdravotně postižených občanů. Jelikož jsme ale v opozici, tak je naše úsilí silně potlačováno zástupci vládnoucí pětikoalice, kterým na našich občanech vůbec nezáleží. Současná Fialova probruselská vláda svým vládnutím občanům škodí a měla by co nejdříve skončit. V hnutí SPD se připravujeme na to, že chceme být součástí příští vlády, a postupně budeme posilovat svůj vliv i v rámci krajských zastupitelstev, získáme nové senátory a posílíme naši pozici v Evropském parlamentu.

První prosincovou sobotu se konala již X. celostátní konference hnutí SPD, jejímž cílem bylo zhodnotit uplynulý rok z pohledu činnosti hnutí z celorepublikového pohledu a stanovit strategii pro následující rok 2024, ve kterém nás čekají troje důležité volby, ve kterých chceme uspět. Delegáti sobotní X. konference hnutí SPD v rámci svého jednání schválili čelo kandidáty pro volby do Evropského parlamentu, které se budou konat v červnu příštího roku. Společnou kandidátku hnutí SPD a Trikolory povede člen SPD, někdejší europoslanec ekonom a vysokoškolský pedagog Ing. Petr Mach, Ph.D. Na druhém místě bude člen předsednictva hnutí SPD a nynější europoslanec MUDr. Ivan David, CSc. a na třetím místě předsedkyně partnerské Trikolory Zuzana Majerová. V rámci jednání konference byli představeni další návrhy kandidátů, kteří budou za hnutí SPD na kandidátní listině pro volby do Evropského parlamentu. Naším cílem je dosáhnout lepšího výsledku, než jakého jsme dosáhli v roce 2019, kdy odevzdalo pro naši kandidátku hlas 9,14 procent oprávněných voličů, což nám nárokovalo dva europoslance.

Máme ambici společně s našimi evropskými partnerskými stranami ve společné frakci Identita a demokracie (ID) vytvořit početně nejsilnější skupinu v Evropském parlamentu a následně se na úrovni Evropy vrátit k modelu rovnoprávné spolupráce svobodných a suverénních států bez diktátu z Bruselu. Hnutí SPD není mezinárodně politicky osamocené, ale máme silné partnery (Marine Le Pen, Matteo Salvini, Geert Wilders) ve střední i západní Evropě, včetně vládních stran, a jsme schopni náš politický program realizovat i na evropské úrovni.

Konference též vytýčila hlavní programové body pro volby do Evropského parlamentu. V otázkách migrace prosazujeme nulovou podporu nelegální imigrace a jsme proti islamizaci Evropy. Prosazujeme právo na bezpečnost pro občany České republiky a potažmo pro celou Evropu. Zcela odmítáme Green Deal, tzv. „Zelenou politiku EU“, který výrazně zdražuje energie i potraviny a životní náklady všech občanů v naší zemi i v unijních zemích. Požadujeme také ukončení systému emisních povolenek. SPD bude též bojovat za svrchovanost a suverenitu České republiky, obranu svobody projevu, a prosazovat zachování české koruny jako národní měny.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…