Rozvoral (SPD): Pro hnutí SPD je pracující rodina základem našeho státu

07.01.2020 13:17

Hnutí SPD si je plně vědomo toho, že úspěšnost naší země zcela závisí na lidech, kteří zde ve společném souladu žijí, pracují a vychovávají děti. V tomto procesu má nezastupitelné místo rodina, která je pro nás prioritou.

Rozvoral (SPD): Pro hnutí SPD je pracující rodina základem našeho státu
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

To, že tvrzení uvedené v úvodu vnímá hnutí SPD jako svou prioritu, dokládá hnutím vypracovaný projekt „Rodina na 1. místě“, který byl veřejnosti představen na sklonku minulého roku. Celý projekt je veden s cílem, aby se pracujícím rodinám v naší republice dařilo po všech stránkách dobře, měly důstojné bydlení a dostatečné finanční prostředky zajištující podmínky pro spokojený život a výchovu dětí. Zastáváme názor, že jedna z prioritních investic musí směřovat na podporu pracujících rodin s dětmi, neboť není jiná záruka budoucnosti naší vlasti než děti z českých rodin, které vedou rodiče svou výchovou k národní hrdosti, ke kladnému vztahu ke vzdělání a práci a k úctě ke starším osobám. Nechceme, aby rodiče vychovávali děti podle příruček EU a potlačovali u nich jejich mužské a ženské role, ale rozvíjeli jejich zdravý úsudek. Rodiny musí mít jistotu, že mít děti a řádně pracovat je to, co od nich stát očekává a na oplátku jim poskytuje různé formy garantovaných benefitů, aby se v naší zemi cítily dobře. I z tohoto důvodu jsou k realizaci našeho projektu „Rodina na 1. místě“ stanoveny konkrétní nástroje. Nyní některé z nich krátce představím.

Manželské půjčky – zde doporučujeme vrátit se k osvědčenému a mladými lidmi velmi pozitivně hodnocenému poskytování manželské půjčky (navrhujeme až do výše 800 tisíc korun), která nebude limitována věkem žadatelů a ještě si bude moci rodina odečíst výrazné odpisy za výchovu dětí.

Zrušení daně z nabytí nemovitosti – toho chceme dosáhnout tím, že jsme předložili do legislativního procesu tzv. derogační novelu, tj. zákon, který by zrušil stávající právní normu, zákonné opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí ve znění pozdějších předpisů a novelizací. Navrhneme také opatření vedoucí ke zlevnění pořízení bytu nebo domu pro mladé rodiny.

Slevy na dani – navrhneme formou novely zákona o dani z příjmu významné zvýšení daňových slev na děti, manžela čí manželku a to až do nulové sazby daně z příjmu. Pracující rodiče s jedním dítětem si polepší ročně o více jak 15 tisíc korun, rodina s dvěma dětmi o více jak 30 tisíc korun a se třemi dětmi získají více než 100 tisíc korun. Pracující rodiny tak budou mít naší plnou podporu.

Podpora bydlení rodin – spočívá v tom, že připravíme návrh zákona o podpoře družstevního bydlení pro mladé rodiny. Nově založená bytová družstva budou podporována bezúplatným poskytnutím pozemků a výhodnými úvěry s možností využití manželských půjček, které nebudou věkově omezené. Zvýšíme také dotační podporu měst a obcí na výstavbu obecních bytů s přednostním určením pro seniory.

Naše hnutí SPD též ke konci minulého roku předložilo pozměňovací návrh poslanců Bauera a Šafránkové, aby rodičovský příspěvek byl nejen zvýšen o 80 tisíc korun na 300 tisíc korun, ale navíc, aby na zvýšení měli nárok rodiče všech dětí do 4 let věku. Tím hnutí SPD dalo jasně najevo, že odmítá diskriminaci rodičů, kteří museli nastoupit do práce, aby uživili svoje dítě a sebe sama. Jedná se téměř o 70 tisíc rodin, kterým odmítá vláda ANO a ČSSD s podporou KSČM zvýšit rodičovský příspěvek. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová z ČSSD, která má tuto problematiku ve své gesci, tím přiznala, že je jí osud rodin, jež nedosáhnou na příspěvek z důvodu dřívějšího nástupu do zaměstnání, lhostejný. Naopak nedělá nic proti zneužívání dávek lidmi, kteří odmítají pracovat. Naše hnutí SPD se tak k našim rodinám nechová a nikdy chovat nebude. Pro nás je a bude rodina vždy na prvním místě.

www.rodinanaprvnimmiste.cz

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…