Rozvoral (SPD): Proč jsou Švýcaři nejšťastnějším národem na světě?

01.04.2016 21:24

Je to zcela jistě tím, že si mohou rozhodovat sami o sobě, jelikož zde funguje přímá demokracie! Vlastenectví a hrdost na svůj národ tady jen kvete, což dokazuje oddanost většiny mužů bránit svou vlast v případě napadení!

Rozvoral (SPD): Proč jsou Švýcaři nejšťastnějším národem na světě?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Podle studie iniciativy OSN Sustainable Development Solutions Network (Síť pro řešení udržitelného rozvoje) byli minulý rok Švýcaři opět nejšťastnějším národem na planetě. Studie čerpala z rozsáhlého globálního průzkumu společnosti Gallup a vychází z takzvaných tvrdých i měkkých dat (HDP, průměrná délka zdravého života nebo vnímání korupce). Do indexu se také promítá hodnocení vlastní štědrosti, převažující nálady z předchozího dne, hodnocení optimismu, pesimismu a životních vyhlídek obyvatelstva.

Tento takzvaný index štěstí je vhodným a důležitým ukazatelem společenského pokroku a jasně nám ukazuje, že pokud jsou občané naplno a přímo vtaženi do politického a společenského života a mohou o všech důležitých věcech spolurozhodovat jako ve Švýcarsku, jsou šťastnější a tím pádem spokojenější. Jsou optimisticky silní a jejich vlastenectví v kombinaci s hrdostí jim můžeme jen tiše závidět. Důkazem toho je oddanost drtivé většiny mužů, kteří jsou schopni se do několika málo hodin se zbraní v ruce mobilizovat a být připraveni bránit svou vlast v případě náhlého napadení země.

Tlačme proto na politické představitele České republiky, aby již konečně schválili zákon o celostátním referendu, který by nám umožnil aktivně se podílet na veřejném životě. Ten zákon musí být ale úplně jiný, než nedávno předložila vláda do Poslanecké sněmovny. To co vláda předložila je pouze parodie na referendum a nic neříkající nezávazný paskvil osekaný tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…