Rozvoral (SPD): Prosazujeme spravedlnost a stejný přístup ke všem občanům naší republiky

16.06.2020 9:41

Všichni naši občané si zaslouží respekt, úctu a spravedlivé a rovné zacházení, což je hlavním předpokladem pro dobře fungující stát, ve kterém žijí, pracují a vychovávají děti.

Rozvoral (SPD): Prosazujeme spravedlnost a stejný přístup ke všem občanům naší republiky
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Pro hnutí SPD, které se už pět let snaží o dodržování těchto hlavních zásad, je to prioritní záležitostí. V rámci našeho programu prosazujeme spravedlivý přístup pro každého, což mimo jiné znamená, že i občané s nejnižšími příjmy musí mít právo na spravedlnost, která nesmí být výsadou mocných a bohatých.

Hnutí SPD je od roku 2017 zastoupeno v dolní komoře Parlamentu České republiky, kam se dostalo díky našim podporovatelům, příznivcům a hlavně voličům, kteří nám dali důvěru. My si všech těchto občanů vážíme a snažíme se prosazovat politiku, která je hlavně v zájmu slušných a pracovitých lidí, což potvrzují i naše prioritní body volebního programu, který se snažíme naplňovat. I když nejsme ve vládní koalici, za dobu, co naši poslanci zasedají ve Sněmovně, se nám podařilo prosadit řadu zákonů a legislativních zákonných úprav, které jsou ku prospěchu právě našich občanů. Prioritně hájíme a prosazujeme přímou demokracii a jako jediný politický subjekt zastoupený v Poslanecké sněmovně tvrdě odmítáme jednostranný diktát Evropské unie a požadujeme, aby se mohli sami naší občané v rámci referenda rozhodnout, zda chtějí zůstat nebo naopak opustit EU. Plnění bodů našeho programu si mohou občané sami kontrolovat a posoudit, zda se nám to daří. Veškeré informace najdou na našich webových stránkách ZDE.  

Jedním z bodů programu hnutí SPD je zajištění spravedlnosti pro každého, aby všichni lidi v naší zemi nabyli pocit, že se měří všem stejným metrem. Bohužel různé kauzy z minulosti jsou nám důkazem, že ještě mnoho tunelářů a korupčníků nebylo za své protiprávní jednání potrestáno, což slušní lidé vnímají oprávněně negativně. Tito poctiví občané někdy pracují i za minimální mzdu nebo pobírají nízké důchody, naproti tomu jsou zde nepřizpůsobiví občané, kteří parazitují na štědrém a bezpracném sociálním systému. Zlodějiny korupčníků a tunelářů nesmí být promlčeny a proto prosazujeme zákon o zpětném prokázání majetku. V žádném případě nechceme tímto zákonem obtěžovat byrokracií běžného občana, který vlastní rodinný dům nebo získal dědictví po rodičích legální cestou a bylo provedeno řádné zdanění. Požadujeme nastavit hranici 20 milionů korun, nad kterou by tento zákon stanovil povinnost prokázat legální nabytí tohoto majetku. V případě, že by vlastník neprokázal legálnost nabytí svého majetku, stát by takový majetek zdanil ve sto procentech jeho hodnoty.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí

V hnutí SPD též odmítáme tolerovat situaci, aby měli občané odmítající práci vyšší sociální dávky, než je příjem rodin s nejnižší mzdou. Chceme prosadit pravidelnou valorizaci minimální mzdy v závislosti na růstu mzdy průměrné. Podnikatelé, živnostníci i ostatní pracující lidé v soukromém, státním i veřejném sektoru, kteří poctivě vykonávají svou práci, musí znovu vědět, že za svou práci dostanou důstojnou mzdu a za své daně důstojnou penzi, vzdělání, zdravotní a sociální péči. Stát musí být garantem jejich bezpečí a strážcem práva a svobody. Zároveň prosazujeme systém sociální solidarity společnosti k potřebným, především k seniorům, dětem a invalidům.

Dále prosazujeme účinné nástroje kontroly všude tam, kde se hospodaří s veřejnými prostředky. Jednou z možných cest tohoto zajištění je rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu. Zde jako příklad uvedu, že by NKÚ kontroloval veřejnoprávní Českou televizi a Český rozhlas. Dalším z námi navrhovaných opatření je přijetí povinnosti zveřejňování smluv o nakládání s prostředky veřejných rozpočtů a transparentnost výběrových řízení, uzákonění definice lichvy a příprava zákona, který by zpětně zbavil občany části dluhu tvořenou lichvářským úrokem. Též chceme prosadit zákon o místní příslušnosti exekutorů a jejich zestátnění.

V programu hnutí SPD je také prosazování funkčních reforem a změn státní správy, což je vedeno s cílem vybudování funkčního, úsporného a efektivního státu, kde se občané dovolají svých práv, a který bude od občanů požadovat přiměřené povinnosti. Všichni naši slušní a pracovití občané, a to bez rozdílu, jsou pro nás na prvním místě.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce