Rozvoral (SPD): Prosazujeme spravedlnost a stejný přístup ke všem občanům naší republiky

16.06.2020 9:41

Všichni naši občané si zaslouží respekt, úctu a spravedlivé a rovné zacházení, což je hlavním předpokladem pro dobře fungující stát, ve kterém žijí, pracují a vychovávají děti.

Rozvoral (SPD): Prosazujeme spravedlnost a stejný přístup ke všem občanům naší republiky
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Pro hnutí SPD, které se už pět let snaží o dodržování těchto hlavních zásad, je to prioritní záležitostí. V rámci našeho programu prosazujeme spravedlivý přístup pro každého, což mimo jiné znamená, že i občané s nejnižšími příjmy musí mít právo na spravedlnost, která nesmí být výsadou mocných a bohatých.

Hnutí SPD je od roku 2017 zastoupeno v dolní komoře Parlamentu České republiky, kam se dostalo díky našim podporovatelům, příznivcům a hlavně voličům, kteří nám dali důvěru. My si všech těchto občanů vážíme a snažíme se prosazovat politiku, která je hlavně v zájmu slušných a pracovitých lidí, což potvrzují i naše prioritní body volebního programu, který se snažíme naplňovat. I když nejsme ve vládní koalici, za dobu, co naši poslanci zasedají ve Sněmovně, se nám podařilo prosadit řadu zákonů a legislativních zákonných úprav, které jsou ku prospěchu právě našich občanů. Prioritně hájíme a prosazujeme přímou demokracii a jako jediný politický subjekt zastoupený v Poslanecké sněmovně tvrdě odmítáme jednostranný diktát Evropské unie a požadujeme, aby se mohli sami naší občané v rámci referenda rozhodnout, zda chtějí zůstat nebo naopak opustit EU. Plnění bodů našeho programu si mohou občané sami kontrolovat a posoudit, zda se nám to daří. Veškeré informace najdou na našich webových stránkách ZDE.  

Jedním z bodů programu hnutí SPD je zajištění spravedlnosti pro každého, aby všichni lidi v naší zemi nabyli pocit, že se měří všem stejným metrem. Bohužel různé kauzy z minulosti jsou nám důkazem, že ještě mnoho tunelářů a korupčníků nebylo za své protiprávní jednání potrestáno, což slušní lidé vnímají oprávněně negativně. Tito poctiví občané někdy pracují i za minimální mzdu nebo pobírají nízké důchody, naproti tomu jsou zde nepřizpůsobiví občané, kteří parazitují na štědrém a bezpracném sociálním systému. Zlodějiny korupčníků a tunelářů nesmí být promlčeny a proto prosazujeme zákon o zpětném prokázání majetku. V žádném případě nechceme tímto zákonem obtěžovat byrokracií běžného občana, který vlastní rodinný dům nebo získal dědictví po rodičích legální cestou a bylo provedeno řádné zdanění. Požadujeme nastavit hranici 20 milionů korun, nad kterou by tento zákon stanovil povinnost prokázat legální nabytí tohoto majetku. V případě, že by vlastník neprokázal legálnost nabytí svého majetku, stát by takový majetek zdanil ve sto procentech jeho hodnoty.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí

V hnutí SPD též odmítáme tolerovat situaci, aby měli občané odmítající práci vyšší sociální dávky, než je příjem rodin s nejnižší mzdou. Chceme prosadit pravidelnou valorizaci minimální mzdy v závislosti na růstu mzdy průměrné. Podnikatelé, živnostníci i ostatní pracující lidé v soukromém, státním i veřejném sektoru, kteří poctivě vykonávají svou práci, musí znovu vědět, že za svou práci dostanou důstojnou mzdu a za své daně důstojnou penzi, vzdělání, zdravotní a sociální péči. Stát musí být garantem jejich bezpečí a strážcem práva a svobody. Zároveň prosazujeme systém sociální solidarity společnosti k potřebným, především k seniorům, dětem a invalidům.

Dále prosazujeme účinné nástroje kontroly všude tam, kde se hospodaří s veřejnými prostředky. Jednou z možných cest tohoto zajištění je rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu. Zde jako příklad uvedu, že by NKÚ kontroloval veřejnoprávní Českou televizi a Český rozhlas. Dalším z námi navrhovaných opatření je přijetí povinnosti zveřejňování smluv o nakládání s prostředky veřejných rozpočtů a transparentnost výběrových řízení, uzákonění definice lichvy a příprava zákona, který by zpětně zbavil občany části dluhu tvořenou lichvářským úrokem. Též chceme prosadit zákon o místní příslušnosti exekutorů a jejich zestátnění.

V programu hnutí SPD je také prosazování funkčních reforem a změn státní správy, což je vedeno s cílem vybudování funkčního, úsporného a efektivního státu, kde se občané dovolají svých práv, a který bude od občanů požadovat přiměřené povinnosti. Všichni naši slušní a pracovití občané, a to bez rozdílu, jsou pro nás na prvním místě.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.