Rozvoral (SPD): Proti špatné imigrační politice Evropské unie se budeme neustále bránit!

21.10.2019 12:04

Teroristické útoky v Evropě páchané imigranty jsou důsledkem špatné imigrační politiky EU. Za většinou těchto útoků stojí zastánci Islámského státu, kteří se dostali do Evropy nelegálním způsobem.

Rozvoral (SPD): Proti špatné imigrační politice Evropské unie se budeme neustále bránit!
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Hnutí SPD odsuzuje teroristické útoky páchané po celém světě. Tyto útoky probíhají bohužel i v zemích Evropské unie a jejich pachateli jsou převážně vyznavači islámské ideologie hlásící se k tzv. Islámskému státu. Ten je znám svou přísnou interpretací islámu a islámského práva šaría a nechvalně proslulým násilím páchaným na obyvatelstvu. Jeho příslušníci pocházejí z různých zemí. V rodinách vyznavačů Islámského státu dochází k militarizaci dětí, a pokud rodiče nesouhlasí s vojenským výcvikem, musí alespoň souhlasit s přítomností svých synů při výkladu koránu. Mnoho takto smýšlejících rodin se během posledních let, a to  především v souvislosti s velkou migrační vlnou do Evropy, do zemí Evropské unie dostalo. Zde zakládají nelegální buňky a pro dané státy představují velké bezpečnostní riziko. Z tohoto důvodu prosazujeme, a to hlavně na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, taková opatření, abychom nepovolili a zabránili vstupu těmto osobám na území našeho státu. Bohužel ne vždy se daří naše návrhy mezi poslanci prosadit, neboť vláda projednávání našich návrhů zákonů blokuje a ti, kteří tvoří tzv. demoblok (ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN) a poslanci České pirátské strany naše návrhy nepodporují. Jejich prosazovaná politika spočívá v poklonkování Bruselu a bezpečnost našich občanů pro ně není prioritní.

Statistiky neziskové organizace PeaceTech Lab, jež minulý týden zveřejnil server iDNES.cz, uvádějí, že došlo od ledna do října letošního roku k 1.505 teroristickým útokům, které měly na svědomí 6.592 mrtvých. Úplně nejfatálnější pak byl útok na Srí Lance dne 21. dubna 2019, který vedl k smrti 259 lidí. Jedná se o druhý nejhorší teroristický útok od 11. září 2001 (ve Spojených státech amerických). Nelze předpokládat, že by tyto teroristické útoky ustaly a proto je nutné zvýšit úsilí a zabránit jim ještě před jejich realizací.

Jako účinný nástroj pro předcházení teroristickým útokům se jeví spolupráce Europolu a Interpolu. Europol je organizace patřící pod Evropskou unii, která se zabývá prevencí a potíráním organizované trestné činnosti. Snaží se zefektivnit spolupráci jednotlivých členských zemí, a to zejména svojí informační i vzdělávací činností a policejním a soudním poradenstvím. Interpol (International Criminal Police Organization) je největší policejní organizací na světě a jako mezinárodní mezivládní organizace zabezpečuje policejní spolupráci v kriminálně-policejní oblasti mezi smluvními státy organizace. Je založena na spolupráci všech států při pronásledování, vyhledávání a zatýkání pachatelů trestných činů. V současné době sdružuje Interpol 190 členských států. Na základě dat shromážděných členskými zeměmi vytvořil Interpol databázi s více než 45.000 bojovníků Islámského státu. I když se i díky této databázi daří mít tyto závadové osoby pod kontrolou, nejde vše uhlídat, o čemž svědčí i příklady z poslední doby z Francie a Rakouska. V Paříži pracovník policejní prefektury ubodal své čtyři kolegy, než byl zastřelen dalším policistou. Podle francouzských vyšetřovatelů byl pachatel Michael Harpon radikalizovaný islamista a svůj útok dlouho připravoval.

Hnutí SPD bude vždy prosazovat takovou politiku, která je v zájmu našich občanů. Jako prioritu vnímáme zajištění jejich bezpečnosti a proto budeme všemi dostupnými prostředky bojovat proti tomu, aby se k nám dostali islámští imigranti, a to jak legální formou v rámci přidělených migračních kvót z Evropské unie nebo pomocí nepovoleného překročení našich státních hranic.

Převzato z profilu politika

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

15:14 Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě