Rozvoral (SPD): SPD opakovaně požaduje zrušení pandemické pohotovosti!

09.07.2021 9:16

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): SPD opakovaně požaduje zrušení pandemické pohotovosti!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že finanční a dárcovská pomoc postiženým nedávným tornádem na Břeclavsku a Hodonínsku, kteří jsou v exekuci, jim nesmí způsobit další újmu. Odmítáme diskriminační snahy ministra zdravotnictví Vojtěcha v oblasti vakcinací. Informujeme o tom, že premiér Babiš zahájil volební kampaň tím, že něco jiného říká našim občanům a něco jiného v Bruselu. Konec dvacetileté okupace Afghánistánu vojsky USA a NATO končí debaklem. Požadujeme opakovaně zrušení pandemického stavu a podpoříme zákon, který umožní maximální účast v podzimních volbách.

1. Pomoc vlády a samospráv lidem v exekucích, a navíc postiženými tornádem, musí být účinná.

Až 450 osob z 300 rodin v obcích postižených předminulý týden ničivými bouřkami a tornádem je v exekucích. Informaci o tom přinesl minulý týden server Rozhlas.cz. Hnutí SPD je zásadně proti tomu, aby celostátní veřejné sbírky a finanční pomoc po tornádu podléhaly exekuci. Takto obdržené dary neslouží k vylepšení situace poškozených, ale k návratu jejich nemovitostí a majetku do původního stavu. Jelikož se jedná o lokální přírodní katastrofu, hnutí SPD vyzývá Vládu ČR, aby ve spolupráci s Asociací krajů a Svazem měst a obcí ČR zabezpečili s místními samosprávami takový způsob materiální a finanční pomoci, aby lidem v exekucích postižených ničivým tornádem nebyla způsobena ještě větší újma, než pokud by v exekucích nebyli.

2. SPD opakovaně požaduje zrušení pandemické pohotovosti.

Tento týden začíná poslední předprázdninová schůze Sněmovny. Proto budeme opětovně navrhovat zařadit na pořad této schůze zrušení pandemické pohotovosti. Dlouhodobě odmítáme plošná vládní opatření, která by měla platit navíc i v době prázdnin a dovolených. Jenom připomínáme, že jsme jako jediný poslanecký klub hlasovali PROTI přijetí tzv. pandemického zákona. Navíc za období od 14. dubna ke konci letošního června Nejvyšší správní soud využil své pravomoci a konstatoval nezákonnost mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví celkem 24krát. Jenom namátkou – jednalo se například o: nezákonnost uzavření restaurací, nezákonnost uzavření mateřských, základních a středních škol, nezákonnost zavření provozoven služeb, neodůvodněný zákaz vleků a lanovek anebo neodůvodněné testování OSVČ. Proto i z těchto důvodů odmítáme mít v České republice nadále zavedenou pandemickou pohotovost, kterou je potřeba zrušit. Příkladem nám může být Velká Británie, která i přes rostoucí čísla v důsledku mutace delta ruší od 19. července veškerá opatření a dává pandemii na stejnou úroveň jako běžnou chřipku. Od tohoto data má být nošení roušek a respirátorů ve Velké Británii již pouze na dobrovolném rozhodnutí jednotlivců. Jsme přesvědčeni, že tudy vede cesta. Bojujme s virem, a ne s lidmi!

3. Odmítáme snahy ministra zdravotnictví Vojtěcha nutit občany k vakcinaci.

Probíhají snahy ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) diskriminovat nevakcinované občany a vynutit si nátlakem vakcinaci. Naprosto odmítáme tento postup. Musí jít o dobrovolné rozhodnutí každého občana a nátlak je zcela nepřijatelný. Zavádění povinností kontrol bezinfekčnosti hostů personálem restaurací je také zcela mimo rámec zákona. Fakticky tak pokračuje praxe obcházení zákonů a zavádění covidové totality.

4. Prosazujeme maximální účast při podzimních klíčových volbách.

Na stávajícím pořadu schůze by měla Sněmovna rozhodnout mj. o zákonu o zvláštních způsobech hlasování. Jedná se o zákon, který by měl platit pouze pro letošní sněmovní volby za předpokladu, že bude k 15. září tohoto roku vládou vyhlášený nouzový stav, anebo bude i nadále platit tzv. pandemická pohotovost. Současná legislativa umožňuje v případě vládou vyhlášeného nouzového stavu posunout termín voleb až o šest měsíců, a to je pro SPD zcela nepřijatelné. Zároveň požadujeme zrušit pandemickou pohotovost, čemuž se ale vláda ANO a ČSSD s podporou tzv. demobloku brání. Proto hnutí SPD tento zákon podpoří, jelikož je žádoucí, aby letošní sněmovní volby proběhly v řádném termínu, voliči rozdali nové karty a zároveň je potřeba občanům umožnit v maximální míře hlasovat. Zároveň ale odmítáme možnost korespondenční volby, která byla například důvodem, kdy v Rakousku se musely výsledky posledních prezidentských voleb dokonce anulovat a následně znovu opakovat.

5. Probíhající volební kampaň politických subjektů je plná lží.

První týdny volební kampaně charakterizuje snaha premiéra Babiše ukázat se jako důsledný obhájce zájmů České republiky proti EU. Skutečnost je jiná. Babiš není český Orbán. Jinak mluví doma a jinak v Bruselu. Europoslanci hnutí ANO dlouhodobě hlasují v Evropském parlamentu za zájmy EU, nikoli pro ČR. Stejně naivní je politická představa hnutí Přísaha, že nelze odejít z EU, ale lze v rámci EU posilovat pozici České republiky. Ne, pokračující členství v EU bude nutně znamenat další postupné oslabování státní suverenity České republiky, přijetí eura a migrační politiky EU. Součástí dezinformační předvolební kampaně proti vlastencům jsou i probruselská média, například Seznamzprávy, Respekt, Deník N, některé pořady ČT či Reflex, který byl již dokonce letos i pravomocně soudně usvědčen ze lží vůči předsedovi SPD Tomio Okamurovi. Hnutí SPD, jako jediný parlamentní politický subjekt, tvrdě hájí zájmy České republiky a prosazuje referendum o vystoupení z EU, aby sami naši občané rozhodli o své budoucnosti ve své zemi.    

6. Výsledek okupace Afghánistánu vojsky USA a NATO je vojenský debakl.

V Afghánistánu pokračuje ústup vojsk NATO ze země a vládní afghánská armáda utrpěla řadu porážek od Tálibánu a pokračuje její demoralizace. Vinu za současnou situaci, která skončí vítězstvím Tálibánu, nese chybná agresivní politika USA a zemí NATO. Více než 20 let okupace posílilo pozici Tálibánu u Afghánců. Afghánci jsou velmi citliví na zahraniční okupaci. Nechme Afghánistán Afgháncům, ať žijí tak, jak sami chtějí. Přestaňme tam posílat dotace a obchodujme s nimi, pokud nám mají co prodat a pokud od nás chtějí něco koupit.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu