Rozvoral (SPD): Šéfka EK Ursula von der Leyenová není důvěryhodnou osobou

15.11.2021 14:48 | Komentář

Tvrzení, že předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová si vlastně dělá dobrý den s občanů žijících v unijních zemích, kdy něco jiného říká a něco jiného koná, si všiml i britský deník The Telegraph.

Rozvoral (SPD): Šéfka EK Ursula von der Leyenová není důvěryhodnou osobou
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Tento prestižní deník, který ve Spojeném království funguje už od roku 1855, napsal v souvislosti s konáním klimatického summitu OSN v Glasgow (od 2. listopadu 2021), že šéfka EK, používá i při svých krátkých cestách soukromé letadlo. Britský deník tak reagoval na to, že právě ve svém vystoupení na klimatickém summitu v Glasgow vyzývala Ursula von der Leyenová  k podpoře ekologických způsobů dopravy. Největší propagátorka eko-šílenství v EU v rámci svého vystoupení též zmínila, že EK podle ní příští měsíc navrhne pravidla pro regulaci produkce metanu, která například stanoví limity ohledně toho, kolik plynu může unikat při těžbě ropy či zemního plynu. Právě tento paradox cestování Ursuly von der Leyenové, kdy na více než polovinu svých oficiálních cest v pozici šéfky exekutivy Evropské unie využila soukromé letadlo je to, že něco jiného říká a něco jiného koná, což je neskutečně pokrytecké. Tímto způsobem se podle deníku v minulosti přesouvala z Bruselu také na krátké vzdálenosti, například do Paříže, nebo z Vídně do Bratislavy. Konkrétně se jednalo o 18 z celkových 34 cest, které Leyenová uskutečnila od prosince 2019.

SPD dlouhodobě odmítá byrokratický aparát představovaný Evropskou unií, která z našeho pohledu v žádném případě neplní své poslání vůči unijním občanům, což několikrát v minulosti dokázala, viz její přístup k řešení migrační politiky a neschopnost učinit razantní kroky vedoucí k zamezení nelegální imigrace do zemí EU. Dalším z mnoha důvodů našeho silně negativního pohledu na projekt EU je současný ekologický plán představovaný EK v čele s Ursulou von der Leyenovou, známý pod názvem Green Deal. Na tento šílený plán doplatí celá naše ekonomika, což už se děje (viz např. zdražování elektřiny v souvislosti s rostoucími cenami emisních povolenek). V souvislosti s opatřeními EK už též došlo a dále se očekává výrazné zvýšení základních potravin a služeb. Tento vrcholový orgán EU provádí chaotická rozhodnutí, které jsou plně mimo realitu a vytýčené cíle Zeleného údělu (Green Deal) jsou v oblasti science-fiction. 

Hnutí SPD v této souvislosti upozorňuje, že na to lidé doplatí, což my razantně odmítáme. Pro nás jsou slušní a pracující občané vždy na prvním místě a proto požadujeme, aby bylo umožněno našim občanům se svobodně a demokraticky v rámci celostátního referenda rozhodnout, zda chtějí dále setrvat v EU. Příslušný zákon o celostátním referendu nově zvolení poslanci za hnutí SPD již předložili k projednávání v Poslanecké sněmovně. Hnutí SPD je jednoznačně pro vystoupení České republiky z EU.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…