Rozvoral (SPD): Soud rozhodl o nevině Mattea Salviniho ve věci zablokování lodě s imigranty

18.05.2021 16:06

Agentura Reuters zveřejnila minulý pátek informaci, že bývalý italský ministr vnitra a vůdce strany Liga Matteo Salvini nepůjde před soud kvůli zablokování lodě italské pobřežní hlídky s imigranty na palubě v červenci roku 2019.

Rozvoral (SPD): Soud rozhodl o nevině Mattea Salviniho ve věci zablokování lodě s imigranty
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Rozhodnutí v této věci padlo u předběžného soudu v Katánii.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Hnutí SPD tuto zprávu přivítalo velmi pozitivně a pevně věří, že v brzké době bude opět hrát Matteo Salvini klíčovou roli v italské vládě. Je jedním z mála italských politiků, který se nebojí radikálně hájit zájmy obyčejných Italů, kteří za ním stojí a podporují ho. Nic na tom nezmění ani to, že představitelé Evropské unie se snaží Salvinimu návrat do vrcholové politiky překazit. Matteo Salvini od svého nástupu do funkce italského ministra vnitra (od 1. června 2018 do 5. září 2019) konal razantní opatření vedoucí k zamezení nelegálnímu vstupu imigrantů z Afriky na evropské území. Jedním z nich bylo umožnění ukládat posádkám lodí přísné tresty za to, když vstoupí do italských vod bez povolení kotvit v tamních přístavech. Toto opatření bylo namířeno na lodě různých politických neziskovek, které se aktivně podílejí na transferu nelegálních imigrantů do Evropy, a to pod záštitou humanitární pomoci.

Matteo Salvini čelil obvinění z omezování osobní svobody, protože několik dní bránil přistání lodě Gregoretti italské pobřežní hlídky, jež měla na palubě 130 imigrantů naložených na volném moři. Loď čekala na přidělení přístavu od 27. do 31. července 2019 a přistát mohla až poté, co italská vláda vyjednala přerozdělení imigrantů mezi jiné evropské země. Sám Salvini rozhodnutí soudu přivítal a byl rád, že soudce nepodlehl tlakům na zahájení procesu. Při závěrečné řeči státní zástupce Andrea Bonomo uvedl, že Salvini svým rozhodnutím neporušil italské zákony ani mezinárodní úmluvy. Salviniho advokátka Giulia Bongiornová řekla, že Salvini neměl být vůbec vyšetřován. Pokračování procesu podporovali jen zástupci několika imigrantů a sdružení na ochranu lidských práv.

Přísná imigrační politika, uzavírání přístavů a boj s pracovníky humanitárních organizací, které operují ve Středomoří. Tak vypadal italský přístup k imigraci za ministra vnitra Mattea Salviniho, kterému se podařilo prosadit zákon, na jehož základě bylo možné pokutovat kapitány lodí s imigranty až do výše jednoho milionu eur. Zpřísněná imigrační politika, uplatňovaná v době, kdy byl Matteo Salvini v pozici ministra vnitra, se projevila výrazným snížením počtu nových imigrantů, a to až o 80 procent.

Hnutí SPD stojí za politikou uplatňovanou Matteem Salvinim v Itálii. Italská Liga Mattea Salviniho, stejně jako naše hnutí SPD, je ve společné vlastenecké frakci Identita a demokracie (ID) v Evropském parlamentu.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…