Rozvoral (SPD): Týrání zvířat je odporné a zasluhuje trestat

04.03.2020 21:11

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Týrání zvířat je odporné a zasluhuje trestat
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že vláda není připravená na krizové situace včetně koronaviru a reagovala pozdě. Kvůli agresivní politice Turecka hrozí rusko-turecká válka a přichází migrační invaze do Evropy. Vítáme úspěch slovenských vlastenců ze SME RODINA v parlamentních volbách. Poslanci SPD podpořili zpřísnění trestů za týrání zvířat. Hnutí SPD podpoří kandidáty do Rady ČT, kteří budou podporovat kontrolu a transparentnost České televize.

1. Vláda není připravená na krizové situace včetně koronaviru a reagovala pozdě
V České republice se objevily první případy nákazy koronavirem (COVID-19), v jehož důsledku zemřelo ve světě již více než 3 tisíce lidí. Ekonomické dopady nemocnosti mohou být značné. Jedná se o rizikové respirační onemocnění, které zasáhlo již desítky zemí na všech kontinentech kromě Antarktidy. Obavy našich občanů z nákazy a skupování trvanlivých potravin v obchodech jsou logické. Reagují na to, co vidí v médiích, ale také na informaci Správy státních hmotných rezerv (SSHR) z minulého týdne, která oznámila, že má zásoby potravin pouze na 1,3 dne. Praktičtí lékaři mají také akutní nedostatek ochranných prostředků, zejména roušek. Opatření Vlády ČR měly být přijaty již v okamžiku zjištění výskytu koronaviru v Itálii. Jedná se zejména o zpřísnění kontrol na letištích a hraničních přechodech minimálně pro vlaky a autobusy a vydání doporučení občanům necestovat do zasažených oblastí. Občanům ČR, kteří přicestovali ze zasažených oblastí, měla být uložena povinnost tuto skutečnost nahlásit a zůstat v domácí karanténě po dobu 14 dnů. Cizincům, kteří v posledních 14 dnech pobývali v zasažené oblasti, se mělo zakázat cestovat do ČR. Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje nízkou připravenost České republiky na krizové situace. Je nutné zvýšit zásoby zdravotnického materiálu a znovu vybudovat bezpečnostní složky připravené zavést účinnou kontrolu hranic. 

2. Kvůli agresivní politice Turecka hrozí rusko-turecká válka a přichází migrační invaze
Turecká vojska se v Sýrii dostala do vážného konfliktu se syrskou armádou podporovanou ruskými jednotkami. Fakticky tak začala syrsko – turecká válka. Turecko hrozí vysláním další migrační vlny do Evropy, pokud nedostane v tomto konfliktu, který hrozí válkou z Ruskem, podporu NATO. Akce Turecka jsou v rozporu z mezinárodním právem a turecká armáda nemá na území Sýrie co dělat. Jedná zde proti vůli syrské vlády, podporuje skupiny islamistů a útočí na syrské Kurdy. Hnutí SPD odmítá podporovat Turecko v jeho agresivních akcích a žádá jeho vyloučení z NATO. Diktátorský islámský režim v Turecku skutečně otevřel hranice a nebrání ilegálním imigrantům převážně ze Sýrie a Afghánistánu v jejich hromadné invazi do států EU. Nejedná se pouze o tzv. válečné uprchlíky, ale poražené bojovníky Islámského státu a jiných džihádistických skupin a jejich rodinné příslušníky. Turecké úřady dokonce vydaly pokyn tamním dopravcům, aby přistavili autobusy ve velkých městech, které budou tyto ilegální imigranty převážet co nejblíže k hranicím s Řeckem. Podle aktuálních informací se jedná o 18 tisíc osob. Jedná se o invazi, která může mít katastrofální následky. Situace bude daleko vyhrocenější a rozsáhlejší než ta v roce 2015, když vrcholila migrační krize. Turecko tímto přestalo dodržovat dohodu s EU, která nás všechny stála přes 3 miliardy euro. Pokud by se NATO rozhodlo podpořit Turecko ve válce s Ruskem, jde o postoj v naprostém rozporu s existenčními zájmy České republiky a v rozporu se zněním smlouvy NATO. Česká republika se do takového konfliktu nesmí zapojit. Hranice evropských zemí je nutné zajistit a střežit proti další vlně migrace. Na Tureckem vyvolávanou vlnu migrace musíme odpovědět stejně rozhodně jako Maďarsko.

3. Vítáme úspěch slovenských vlastenců ze SME RODINA v parlamentních volbách
Ve Slovenské republice proběhly minulý víkend parlamentní volby, v nichž zvítězily politické subjekty, které budou schopny sestavit vládu bez účasti strany Smer – sociální demokracie bývalého premiéra Roberta Fica. Hnutí SPD vítá volební výsledek strany anti-imigračního hnutí SME RODINA Borise Kollára s podporou 8,24% hlasů a ziskem 17 mandátů v Národní radě. Hnutí SPD je společně s hnutím SME RODINA ve společné frakci vlasteneckých hnutí EU - Identita a demokracie. Tímto výsledkem se jedná o další z volebních úspěchů vlasteneckého hnutí ve státech V4, které má program podobný hnutí SPD.

4. Poslanci SPD podpořili zpřísnění trestů za týrání zvířat
Před téměř dvěma lety se poslanci SPD podíleli na společném návrhu novely, který má umožnit odpovídající postihy za nejhorší krutosti páchané na zvířatech a zároveň umožnit odhalovat, stíhat a samostatně trestat neblaze proslulý fenomén množíren zvířat. Nyní se za velké pozornosti veřejnosti vrací tato novela ze Senátu ve znění, které obsahem odpovídá verzi podpořené Ústavně právním výborem Poslanecké sněmovny, a kterou poslanci SPD plně podporují a podpořili. Týrání zvířat je odporné a zasluhuje trestat.

5. Hnutí SPD podpoří kandidáty do Rady ČT, kteří budou podporovat kontrolu a transparentnost České televize
Poslanecká sněmovna bude na nadcházející březnové schůzi volit šest členů patnáctičlenné Rady České televize a dva členy devítičlenné Rady Českého rozhlasu. Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje hospodaření a činnost ČT, které byly obsahem rozsáhlých diskusí v rámci Výročních zpráv ČT za uplynulé tři roky. Patnáct vrcholných manažerů České televize si v roce 2019 na mzdách a odměnách přišlo celkem na více než 46 miliónů korun z koncesionářských poplatků. V průměru tak na jednoho manažera veřejnoprávní televize vychází částka přesahující 3,10 milionu korun. Kdo přesně kolik vydělal, však ČT odmítá zveřejnit. To je zcela skandální! Zastáváme také názor, že hospodaření veřejnoprávní ČT by mělo podléhat kontrole ze strany Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Kritizujeme také vyváženost vysílání zejména v oblasti zpravodajství a aktuální publicistiky. Proto budou poslanci SPD podporovat ve volbě ty kandidáty, kteří budou zárukou důkladné veřejné kontroly  hospodaření, a také objektivity a vyváženosti vysílání ČT. Prosazujeme zrušení koncesionářských poplatků České televizi a Českému rozhlasu.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…