Rozvoral (SPD): V České republice nechceme žádné propagátory islámské ideologie

22.04.2021 22:02

Tento týden potvrdil pražský městský soud trest pro bývalého pražského imáma Samera Shehadeha, který si za pomoc k teroristickému útoku a financování terorismu odpyká 14,5 roku ve vězení.

Rozvoral (SPD): V České republice nechceme žádné propagátory islámské ideologie
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD zastává dlouhodobě názor, že propagace nenávistné, netolerantní, velice násilné a ženami opovrhující islámské ideologie nepatří do naší společnosti. Každé zjištění, které nasvědčuje, že zde dochází k šíření a propagaci této nebezpečné ideologie, musí být vyšetřeno a viníci transparentně potrestáni těmi nejvyššími tresty.  

Sedmatřicetiletý Shehadeh se k činům přiznal. Uvedl, že jich ale nelituje, protože je považuje za správné, a při vynášení rozsudku odmítl povstat. Odůvodnil to tím, že nerespektuje českou legislativu. Muž již dříve u soudu prohlásil, že pro něj rozhodnutí soudů není podstatné, protože soudy nerozhodují podle islámského práva šaría. Shehadeh podle obžaloby v roce 2015 odletěl do Turecka, kde se setkal s představiteli teroristické organizace An-Nusra, později známé jako Džabhat Fatah aš-Šám (Fronta dobytí Sýrie). Předal jim peníze, které vybral v muslimské komunitě v Česku a na Slovensku na léčbu zraněných bojovníků. Zároveň se snažil získávat nové bojovníky Islámského státu. O někdejšího imáma se zajímaly tajné služby již před lety, když vyzval muslimy, aby se neúčastnili bohoslužby proti terorismu spolu s křesťany.

Hnutí SPD odmítá politiku Evropské unie podporující řízenou islamizaci Evropy, která se uskutečňuje formou nelegální imigrace a tím velmi silně může ohrozit svobodu, demokracii i samotnou existenci České republiky a našeho národa. To v žádném případě nesmíme dopustit. Česká tajná služba (BIS) v minulosti potvrdila aktivity islámských radikálů na našem území a policie také zasahovala v pražských mešitách kvůli šíření knihy vydané Ústředím muslimských obcí, v níž se hlásá nenávist vůči nevěřícím a povinnost muslimů svrhnout naše vlády. Uvedu příklad z loňského května, kdy byla objevena neoficiální islámská modlitebna v malé obci Tuchoměřice severozápadně od Prahy.

Uděláme vše proto, aby se v naší vlasti neusadili radikální vyznavači islámské ideologie a nezačali ohrožovat naši společnost. Budiž pro nás varováním současná situace ve vztahu k muslimské komunitě ve Francii. Zásadním problémem je, že je islámská ideologie zvrácená, politická a válečná. Muslimové po celém světě se až na výjimky nedistancují od zločinců, co vraždí, mučí či ničí ve jménu islámu. Naopak se hlásí k šíření práva šaría po celém světě, což znamená popření a konec všech demokratických pravidel platných pro západní civilizaci a konec základních lidských práv.

V Poslanecké sněmovně leží dva návrhy zákonů z dílny SPD k této problematice. Je to návrh zákona zakazující islámské zahalování a návrh zákona zakazující nenávistnou islámskou ideologii.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.