Rozvoral (SPD): Vláda, která není schopna postarat se o naše potřebné občany, musí odstoupit!

13.12.2022 10:02 | Komentář

Role státu v zajištění sociálních práv občanů spočívající v efektivní a rychlé pomoci by měla přicházet ve chvíli, kdy jí občané potřebují.

Rozvoral (SPD): Vláda, která není schopna postarat se o naše potřebné občany, musí odstoupit!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Současná situace začíná být v důsledku velké inflace a zdražování všech důležitých komodit pro většinu lidí nezvládatelná a bez státní podpory se neobejdou. Vláda Petra Fialy, která svou liknavostí a nečinností je plně zodpovědná za tento stav, si z toho velkou hlavu ale viditelně nedělá.

Hnutí SPD neustále upozorňuje na tento neudržitelný stav, kdy většině našich občanů se už nedostávají finanční prostředky na zaplacení stále rostoucích nákladů pro zajištění důstojných životních podmínek, např. nákladů na bydlení. Zde uvedu příklad z jednání Poslanecké sněmovny, kdy poslanci Fialovy vládní koalice odmítli podpořit náš návrh usnesení, které vyzývalo vládu k vypracování návrhů, jak do nákladů na bydlení uznatelných pro nárok na příspěvek na bydlení zahrnout určitou část splátek hypotečních úvěrů, a otevřít diskusi, jak konkrétně lidem pomoci. Vláda Petra Fialy tím prokázala svou neochotu a nepřipravenost pracovat pro občany a skutečně řešit příčiny rostoucích nákladů na bydlení a jejich dopady na naše domácnosti.

Česká republika je civilizovanou evropskou zemí, která je vázána mnoha mezinárodními smlouvami, jež upravují sociální práva občanů. V hnutí SPD tvrdíme, že je povinnost státu se o vybrané skupiny nejvíce ohrožených osob postarat. Státu to dokonce z makroekonomického hlediska přináší jisté výhody, protože odstraňovat následky systémové chudoby je násobně nákladnější.

Hnutí SPD prosazuje pro naše občany od státu důsledné zabezpečení lidských práv, ke kterým patří také sociální práva. To vše by mělo zaručit lidem základní lidskou důstojnost. Zabránilo by to sociálním hrozbám v důsledku sociálních potíží obyvatel, které v minulosti často vedly ke společenské destabilizaci, a v současné době je to též velmi aktuální.

Fialova vláda je plně zodpovědná za tento stav v naší společnosti, neboť svou nečinností dopustila, že řada našich občanů se ocitá na hranici sociální chudoby. Vláda, která není schopna postarat se o naše potřebné občany, musí odstoupit. Česká republika si zaslouží vládu, která bude vždy a za všech okolností hájit zájmy ku prospěchu českým občanům. Pro hnutí SPD jsou občané České republiky na prvním místě.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…