Rozvoral (SPD): Vládní krize je fraška ignorující přání občanů

31.07.2019 10:46

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Vládní krize je fraška ignorující přání občanů
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že vinu na současné vládní krizi má ČSSD, ve které probíhá vnitrostranický boj o funkce a křesla, a také premiér Babiš, jenž si ČSSD vybral za koaličního partnera. Podle nás EU ničí naše přírodní bohatství a země potřebuje ekologické odborníky, a ne zelené ideology. Odchod z EU Británii pomůže a přiblíží konec současné Evropské unie. Odmítáme ústavní návrh žaloby na prezidenta republiky a považujeme ji za pokus o majdanizaci české politiky.

1. Vládní krize je fraška ignorující přání občanů.

Pokračující politické tahanice kolem odvolání ministra kultury Staňka jsou trapnou a nekončící politickou fraškou. Vinu má na tom ČSSD, v níž probíhá vnitrostranický boj o funkce a křesla, a odpovědnost nese také premiér Babiš, který si ČSSD vybral za koaličního partnera. Hnutí SPD plně chápe postoj prezidenta Zemana, který nechce být jen pasivní figurkou v politických tahanicích kolem vlády. ČSSD dnes fakticky nemá český národní politický program a je plně kontrolovaná zájmy elit EU. Na jejích sjezdech zní „hymna EU“ Óda na radost podle přání EU. Ve vládě je proto, že premiér Babiš ustoupil diktátu z Bruselu a Berlína.

2. EU ničí naše přírodní bohatství. Země potřebuje ekologické odborníky, a ne zelené ideology.

V programovém projevu předsedy hnutí Tomia Okamury na VI. celostátní konferenci hnutí jasně zaznělo, že hnutí SPD má zásadní zájem na koncepční a odborné péči o životní prostředí v České republice. Zemědělské a lesní hospodaření v naší zemi je špatné. Hospodaří se zde podle toho, jaké regulace a dotace přichází z EU. Ničí se tím půda, kontaminuje voda a z lesů se ždímají zisky. Dotace a zisk, to je zásadní příčina problémů s kůrovcem, vodou a půdou. Klimatické změny probíhají po celou historii planety. Hnutí SPD odmítá médii podporované katastrofické třeštění zelených ideologů o boji s klimatem. Svým fanatismem připomínají novodobé náboženské fanatiky. Česká republika potřebuje v péči o životní prostředí  odborníky a hospodáře. Stejně tak potřebujeme převzít zpět svoji zemi z rukou nadnárodních korporací a skončit diktát EU.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

3. Británie odchází 31. října z EU a v Bruselu zuří.

Britský premiér Boris Johnson jasně potvrdil ve svém prvním projevu, že Velká Británie odchází 31. října z EU. Protože elity EU nejsou schopny rozumně a pragmaticky jednat o podmínkách odchodu, připustil variantu takzvaného tvrdého brexitu. Elity v Bruselu šílí a vědí proč. Velmi rychle se ukáže, že Velká Británie těžkosti překoná a odchod z EU bude pro Brity  pozitivní. V budoucnu bude velmi obtížně lhát občanům zemí Evropy, že EU je jediná budoucnost našich národů. Česká politika musí jednat odvážně, odpovědně a ve spolupráci s vlasteneckými stranami zemí Evropy připravovat konec současné EU a vytvořit novou organizaci suverénních evropských států. Hnutí SPD se jako jediná politická síla může otevřeně hlásit k této politice, neboť má silné zahraniční spojence v čele s vítězi voleb ve svých zemích Matteem Salvinim a Marine Le Penovou.  

4. Podporujeme prezidenta.

Hnutí SPD považuje návrh ústavní žaloby na prezidenta Miloše Zemana, kterou schválil Senát, za politický útok na přímo zvoleného prezidenta. Žaloba je načasována tak, aby byla součástí majdanizace české politiky. Prezident Miloš Zeman maximálně využívá znění ústavy ve své práci a má k tomu silný mandát voličů. Hnutí SPD dlouhodobě podporuje prezidenta a bude hlasovat ve Sněmovně proti této žalobě. V našem politickém programu budeme nadále prosazovat posílení ústavní role přímo voleného prezidenta a zrušení Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.