Rozvoral (SPD): Všech dvacet poslanců hnutí SPD hlasovalo pro vyslovení nedůvěry vládě!

08.09.2022 10:09

Dne 1. září 2022 proběhla 36. schůze Poslanecké sněmovny s jediným bodem jednání: „Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky.“

Rozvoral (SPD): Všech dvacet poslanců hnutí SPD hlasovalo pro vyslovení nedůvěry vládě!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Schůze se konala i na základě podpisů poslanců hnutí SPD. Důvodem ke svolání byla energetická krize, zdražování, ale také závažné skandály kolem vládního hnutí STAN, včetně aktuální kriminální kauzy Dozimetr a prorůstání organizovaného zločinu a mafie do vládních struktur, a neodstoupení ministra vnitra Víta Rakušana (STAN).

Hnutí SPD konstatuje, že když se na základě předvolebního spolčení dostala k moci vládní koalice pěti stran, ODS, Pirátů, STAN, KDU-ČSL a TOP 09, tak necítila potřebu řešit velmi aktuální problémy, které negativně začali pociťovat naši občané. Největší problémem pro mnoho z nich je, jak vyjít se svými financemi. Nehorázné zdražování energií mělo za následek, že se sekundárně zdražilo vše ostatní: potraviny, služby, voda, teplo atd. Na základě nečinnosti vlády se tak stále více lidí propadá do existenční chudoby a do dluhových a exekučních pastí. Občanům se velmi rychle snižuje jejich životní úroveň a situace se stále zhoršuje.

SPD na tento stav upozorňuje na každém jednání Poslanecké sněmovny, kdy neustále navrhujeme zařadit na program schůzí body, týkající se pomoci českým občanům v souvislosti s astronomicky rostoucími cenami základních životních potřeb, ale poslanci vládní pětikoalice s arogancí odmítají tyto problémy řešit. Vládu ale problémy českých občanů tak netrápí a prioritně vynakládá prostředky a čas na zajištění předsednictví České republiky v Evropské unii, které jsme oficiálně převzali na půl roku prvního července. Vláda se tak plně zaměřila na Evropskou unii a na Ukrajinu, a vůbec neřeší krizovou situaci v souladu s rostoucím zdražováním a inflací v České republice. Problémy s rostoucími cenami energií a plynu pro naše občany, firmy a instituce jakoby pro vládu neexistovaly. 

To byly pro nás dosti silné argumenty, abychom svolali schůzi Poslanecké sněmovny, na které jsme hlasovali pro vyslovení nedůvěry vládě. Po téměř dvacet tří hodinovém jednání hlasovalo pro navržené usnesení 84 poslanců včetně všech dvaceti poslanců hnutí SPD, proti bylo 100 poslanců z vládní koalice. Usnesení tak přijato nebylo, jelikož pro by muselo být minimálně 101 poslanců.   

Hnutí SPD závěrem konstatuje, že naší důvěru tato vládu nemá, kdy stejný názor zastává většina našich občanů. Díky tomu, že se nepodařilo vyjádřit nedůvěru vládě Petra Fialy, se budou dál dostávat miliony českých občanů do neřešitelných finančních a sociálních problémů a české firmy budou krachovat, neboť současná Fialova vláda nemá řešení pro energetickou krizi v České republice a stále se zvyšující inflaci.

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…