Rozvoral (SPD): Vyzýváme vládu Petra Fialy, která nemá důvěru občanů, k demisi formou petice!

25.03.2023 7:29 | Komentář

Současná Fialova vláda, tvořená pětikoalicí (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a Piráti), za více než roční vládnutí vůbec neřeší prioritní problémy, které trápí české občany.

Rozvoral (SPD): Vyzýváme vládu Petra Fialy, která nemá důvěru občanů, k demisi formou petice!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

To se negativně promítá do běžného života lidí, kdy se jich stále více propadá do existenční chudoby a do dluhových a exekučních pastí. Vláda neřeší astronomické zdražování potravin a všech důležitých komodit, nedostatek léků a léčiv, uprchlickou krizi, krizi v oblasti bydlení, ani další společenské a ekonomické problémy, a jediné doporučení vlády zní – požádejte si o sociální dávky.

Hnutí SPD zastává k této neúnosné situaci jednoznačné stanovisko. Fialova vláda není schopna zodpovědně řídit stát a svou nekompetentností a nečinností za dobu svého vládnutí pozbyla důvěru naprosté většiny veřejnosti, a proto musí neprodleně odejít. Předsednictvo hnutí SPD vypracovalo Petici občanů České republiky za demisi vlády Petra Fialy a již probíhá sběr podpisů mezi občany. Vlastní nadpis petice je: „My, níže podepsaní občané, požadujeme demisi vlády Petra Fialy, která nemá důvěru občanů České republiky“. V petici uvádíme deset konkrétních bodů, ve kterých vláda Petra Fialy úplně selhala a koná věci, které zásadně odmítáme. Jako příklad uvedu některé z těchto bodů.

Fialova vláda navrhuje odchod do důchodu v 68 letech, a obrala v rozporu se zákony naše důchodce o zákonem stanovenou valorizaci. Tím zapříčinila ztrátu důvěry občanů ve stát. Chybí jí jasná podpora rodičovství, kdy mladé rodiny nemají kde bydlet a hypotéky jsou pro ně nedostupné. Vláda nebuduje efektivně fungující a hospodařící stát, neprosazuje vlastenectví, ale globalizaci, nemá vizi dlouhodobého pohledu na budoucnost, roli státu a našich hodnot. Náš národ se pod touto vládou nerozvíjí, ale pouze přežívá. Vládnoucí pětikoalice odmítá přijmout zákon o referendu, který by umožnil našim občanům hlasovat o tak zásadních věcech, jako je odmítnutí eura a zachování české koruny nebo o vystoupení z EU. Fialova vláda připustila astronomické schodky státního rozpočtu a dynamicky rostoucím státním dluhem způsobuje rozvrat veřejných financí, kdy vytváří dluh, který budou splácet další generace. Jediné, co chce prosazovat Fialova vláda, je zvyšování daní a nekritické přijímání a schvalování veškerých nařízení z Evropské unie, která jsou naprosto absurdní, především v oblasti tzv. klimatické politiky, která ničí naši budoucí prosperitu. Jako poslední příklad nesouhlasu s Fialovou vládou zmíním, že omezuje svobodu slova a zavádí nepřípustnou cenzuru, kterou nazývá bojem proti dezinformacím.

Vážení občané, prosím přečtěte si celý text petice ZDE, a pokud se s ztotožňujete s uvedenými body, prosím připojte svůj podpis pod tuto petici. Možnost jejího podepsání budete mít přímo na naši demonstraci „Lidé proti vládě“ dne 29. března od 16:30 hodin v Ostravě na Masarykově náměstí, kde budou umístěny petiční stánky. Petici můžete též přijít podepsat do poslaneckých kanceláří hnutí SPD v regionech, anebo také do kanceláří regionálních, oblastních anebo místních klubů SPD. Prosím, nesouhlasíte-li s vládou Petra Fialy, podpořte svým podpisem tuto petici. Vláda Petra Fialy musí skončit!

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.