Rozvoral (SPD): Zatímco se budoucí koalice dohaduje o teplých funkcích, hnutí SPD pracuje

27.10.2021 6:37

Nově zvolení poslanci za hnutí SPD si velmi váží důvěry svých voličů, což dokládá skutečnost, že hned v první den otevření systému pro vkládání zákonů, určených k projednání ve Sněmovně, do něj vložili první set zákonů v souladu s programem hnutí SPD.

Rozvoral (SPD): Zatímco se budoucí koalice dohaduje o teplých funkcích, hnutí SPD pracuje
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Občanům tak dáváme jasně najevo, že zatímco se budoucí koalice dohaduje o teplých funkcích ve Sněmovně a na ministerstvech, hnutí SPD prostřednictvím svých poslanců ihned od počátku volebního období pracuje a své aktivity vede s cílem zlepšení života slušným a pracujícím občanům, kteří pro nás jsou a vždy budou na 1. místě.

Stejně jako naši poslanci pracovali pro občany v minulém volebním období, kdy k projednání ve Sněmovně předložili více jak 50 návrhů zákonů či jejich novel a více jak 130 pozměňovacích návrhů k zákonům, z nichž se nám řadu podařilo prosadit, budou v tomto trendu pokračovat i nadále. I když víme, že opět zůstaneme v opozici a naše role při prosazování priorit v Poslanecké sněmovně bude opět těžká, my svůj boj nevzdáme, už jen z toho důvodu, že nám dalo svůj hlas více než půl milionu voličů, což je pro nás zavazující. 

Minulý čtvrtek 21. října jsme vložili do systému Sněmovny celkem 19 zákonů z autorské dílny hnutí SPD, které vnímáme jako prioritní z pohledu plnění našeho programu. Jako první byl vložen z našeho pohledu ten nejdůležitější, tedy zákon o celostátním referendu, jako druhý zákon o ukončení zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými, do kterého bylo implantováno všech 70 pozměňovacích návrhů, které vzešly při projednávání tohoto zákona v minulém volebním období. Třetí v pořadí byl vložen zákon o zdanění dividend, vyváděných nadnárodními korporacemi do zahraničí, neboť chceme, aby jejich zdaněné zisky ve výši 15% zůstaly v České republice a nebyly vyváděny do daňových rájů. Čtvrtý zákon se týká zestátnění exekutorů, protože chceme zákonným způsobem pomoci lidem v dluhových pastech, a pátý vložený zákon zakazující islámské zahalování na veřejnosti, jak mají nastaveno například v Rakousku a Dánsku.

Anketa

Myslíte, že Parlament nakonec Zemana zbaví pravomocí? Jde o předpověď, ne přání.

5%
92%
hlasovalo: 11213 lidí

Jako další zmíním zákon o zákazu netolerantní, nenávistné velice násilné a ženami opovrhující islámské ideologie, zákon o zrušení úroků z úroků u exekucí a zákon určující místní příslušnost exekutorů, tzv. teritorialitu soudních exekutorů. Další je zákon posilující obranu práva obětí násilných činů, známý jako můj dům, můj hrad. Dále předkládáme zrušení autorských poplatků OSA pro provozovatele a živnostníky a firmy, které nevydělávají přímo na hudbě. Další vložené zákony řeší daňové úlevy – daňové zvýhodnění dětí v pracujících rodinách, zvýšení daňových slev na poplatníka. Myslíme i na zdravotně postižené občany, když žádáme zvýšení příspěvku na péči o zdravotně postižené. Myslíme i na naše seniory a v této souvislosti jsme do systému vložili zákon o minimálním důchodu, což znamená minimálně 15.200 Kč pro každého, kdo má splněné zákonné podmínky, tedy odpracované roky nebo přiznanou invaliditu. Též jsme vložili návrh ústavního zákona řešícího přímou volbu a odvolatelnost politiků a v neposlední řadě zákon o ztransparentnění financování politických neziskových organizací.

Hnutí SPD bude nadále prostřednictvím všech svých 20 zvolených poslanců v Poslanecké sněmovně dále prosazovat svůj vlastenecký program a podporovat a navrhovat zákony, které budou ku prospěchu slušných a pracujících občanů.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině