Rozvoral (Úsvit): VRACÍME VÁM PRAHU, aneb proč jste nám jí brali?

11.09.2014 5:20

V jednom z předchozích článků jsem psal, že by se z voleb neměl stát souboj nejbohatších finančních uskupení, ale prozatím to tak vypadá. Z jednoho volebního hesla mi je ale vždy až na zvracení!

Rozvoral (Úsvit): VRACÍME VÁM PRAHU, aneb proč jste nám jí brali?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Pojďme ale postupně. To, že je politika o velkých penězích je nejvíce vidět v našem hlavním městě, kde se zřejmě s penězi předsedy představenstva, generálního ředitele a většinového vlastníka významné developerské společnosti Radima Passera předvádí jeho bratr Zbyněk, což je volební lídr nového hnutí Pro Prahu, které chce ovládnout pouze naše hlavní město. O jiná města vůbec nestojí, proč asi? Odpověď nechám na vás. Zbyněk Passer se na nás směje společně „se svým“ logem ve tvaru barevného srdce, které vychází z grafického zpracování tras pražské podzemky skoro ze všech billboardů v Praze. Se svým v uvozovkách proto, že se o něj, jakožto i o název politického hnutí soudí s koalicí Pro Prahu. Billboardová kampaň bratrů Passerových je zářný příklad toho, že je možné si za peníze (dodejme, že zcela určitě čistě vydělané) koupit politiku.

Při projíždění Prahou se samozřejmě mezi těmi všemi srdíčky čas od času objevují i jiné politické billboardy. Z jednoho mi je ale vždy až na zvracení! Když totiž vidím na billboardu vysmátého a trestně stíhaného RNDr. Tomáše Hudečka Ph.D., vedle kterého je nápis „VRACÍME VÁM PRAHU“, zvedá se mi lidově řečeno „kufr“. Tímto heslem se nula devítka sama přiznává k tomu, že nám vlastně nejdříve Prahu vykradla, aby jí teď mohla vrátit. Je to nehoráznost nejvyššího stádia a kauzy jako je karta Pražana Opencard, přerušení stavby tunelu Blanka, změna systému rozpočtového určení daní, proplácení ošacení, brýlí a parfémů starostky Prahy 3 Ing. Vladislavy Hujové a nakonec pozastavení partnerství Prahy s Moskvou a Petrohradem jsou jen špičkou ledovce a kauzy, o kterých se veřejně ví. Ono jich je ale zřejmě ještě mnohem více a čekají na nás schované někde ve skříni.

Nejhorší na tom všem je však to, že jim zase někteří a hlavně pražští voliči bezmezně uvěří a vůbec jim nevadí, že si z nich jejich mocipáni dělají srandu a používají jejich peníze (které odevzdávají na daních) přes různě připravené zakázky pro své vlastní obohacování a pro svůj prospěch. Je to začarovaný kruh, a pokud si to lidé včas neuvědomí, nečeká nás nic dobrého. Za čas totiž už nebude co vracet a slogan „VRACÍME VÁM PRAHU“ bude jen z říše science fiction! 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…