Rozvoral (Úsvit): Veřejná podpora Tomio Okamurovi

12.02.2015 10:59

Jako člen grémia hnutí Úsvit přímé demokracie za Středočeský kraj cítím za svou povinnost vyjádřit se k situaci, která se rozpoutala mezi našimi poslanci.

Rozvoral (Úsvit): Veřejná podpora Tomio Okamurovi
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Musím začít tím, že i já jsem tlačil na to, aby se hned po volbách hnutí otevřelo a začalo se s nabíráním nových členů. S odstupem času se mi ale zdá, že to byl pana Okamury geniální tah, že se tomu nějakým způsobem bránil. Až teď je totiž vidět, kdo to s Úsvitem myslí a myslel od začátku vážně.
 
Mrzí mě, že lidé, kteří se po Okamurových zádech vyšplhali do Poslanecké sněmovny a někteří z nich jsou opravdu pracovití, nejsou soudní a myslí si, že to půjde i bez Okamury. Nepůjde a jsem přesvědčen o tom, že strana, kterou chtějí založit je už teď mrtvá. Nebudu jim to samozřejmě vymlouvat, je to jejich rozhodnutí, ale měli by si uvědomit, že právě proto, že je Okamura, jako jedna z mála osobností na naší politické scéně tak razantní a nazývá věci pravými jmény, mohou ve sněmovně být.
 
Sluníčkových „multi-kulti“ stran, kterým na lidech vůbec nezáleží je na naší politické scéně habaděj. O lidi jde pouze Okamurovi a jen on nazývá věci pravými jmény, které jsou někdy tvrdé a na hraně, ale jsou pravdivé a snaží se je řešit. Co je xenofobního na tom, že odmítá radikální islamismus a proto se brání přistěhovalectví a chce co nejlepší podmínky pro české občany? Nic, jelikož xenofobie je strach z neznámého, ale radikální islám je všem velice známý. Co je populistického na tom, že prosazuje úplnou změnu politického sytému a přímou demokracii s odvolatelností politiků a naslouchá obyčejným lidem? Opět nic, jelikož přímá demokracie velice dobře funguje v několika zemích světa, takže uskutečnitelná zcela jistě je.
 
Populistu, xenofoba a rasistu z něj udělali na politickou objednávku pouze novináři, před kterými někteří poslanci a členové hnutí pořádně nezpevnili svěrače a došlo k tomu, k čemu došlo. 
 
 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…