Rumler (Svobodní): Kuba se diví, co jeho ODS způsobila. Já se divím, co je Kuba zač

15.09.2013 12:30

Martina Kuba (ODS) se na sociálních sítích diví, na co vše směřuje pomoc EU pro Řecko. Nějak zapomíná, že jeho strana prosadila schválení ESM, který to umožňuje.

Rumler (Svobodní): Kuba se diví, co jeho ODS způsobila. Já se divím, co je Kuba zač
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Tak čtu že Řecko teď zrušilo 6 dní dovolené navíc pro statní úředníky za to, že pracují s PC. Super zpráva :-) Teprve teď? Na co všechno tam máme ještě přispívat?“ napsal Martin Kuba na svém FB profilu.

Tolik pokrytectví, drzosti a poblouznění v pár znacích dokázal vyplodit anesteziolog zbohatlý na pyramidové hře a neschopný jako ministr průmyslu a obchodu předložit například v slíbeném termínu Surovinovou politiku ČR. Ano, Martin Kuba je ten myslitel.

Pane Kubo, je vám jistě známo, že na podobné nejen řecké ptákoviny budeme přispívat kvůli postoji vaší strany při hlasování o novele Lisabonské smlouvy. Taky je vám jistě známo, že tuto novelu předložila k hlasování vláda, jejímž jste byl v té době členem.

A rozhodně je vám známo, k čemu jste daňové poplatníky zavázali a proti čemu například Svobodní protestovali a protestují a je to jeden z důvodů proč usilujeme o vypsání referenda o setrvání v EU.

Raději to však zopakuji. V okamžiku přijetí eura Česká republika zaplatí do evropského záchranného mechanismu jen pro začátek částku v přibližné hodnotě 350 miliard korun, ESM může výši požadovaných částek libovolně navyšovat s tím, že státy jsou povinny do sedmi dnů požadovanou částku poslat.

„ESM je v podstatě evropský autodestruktivní mechanismus. Nejen že ty země, které jsou v problémech, nezachrání, ale dokonce přinese problémy do zemí, kde zatím nejsou. Jedná se produkt takových šílených a dosti neodborných představ o tom, jak fungují finanční a kapitálové trhy,“ řekl k tomu ekonom Pavel Kohout.

Zvrácenost celého projektu a drzost vašeho podivu nad tím, co budeme u krachujících zemí eurozóny saturovat, skvěle vystihne jiná zajímavost z fungování ESM.  “V roce 2010 byl průměrný slovenský důchod 378 eur, ale řecký 1365 eur. Čili solidarita spočívá v tom, že slovenský občan bude ze svého platit francouzské a řecké banky a vysoké řecké důchody. To je šílené. A někteří slovenští politici to navíc podporují,“ řekl serveru parlamentnilisty.cz předseda slovenské strany Sloboda a solidarita Richard Sulík.

Ano, pane Kubo, nejste v tom s ODS sami. Pro tento návrh, kromě vašich jedenačtyřiceti spolustraníků, hlasovalo 47 poslanců ČSSD, 41 poslanců TOP 09, 1 poslanec VV a 10 nezařazených zákonodárců.

Pane Kubo nevím, co berete (možná vám z lékařské praxe zbyl ketamin a halucinujete z něj), ale berte toho raději půlku. Lépe vám to bude myslet, nebudete trpět výpadky paměti a úroveň vaší drzosti se snad sníží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce