Růžička (KDU-ČSL): II. etapa oprav místní komunikace v Rokytnici začíná

07.11.2020 9:20

V pondělí 9. listopadu přebírá zhotovitelská firma SWIETELSKY stavební s.r.o. staveniště na ulici Okružní a započne tak II. etapa jejích oprav.

Růžička (KDU-ČSL): II. etapa oprav místní komunikace v Rokytnici začíná
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL)

V letošním roce dojde k pracím na parkovišti před domem č. 443, během jara příštího roku bude následovat oprava zbylé části komunikace na Okružní ulici.

„První etapa oprav komunikace na ulici Okružní byla dokončena letos na jaře a během ní došlo k opravě 312 metrů dlouhého úseku od vjezdu do sídliště po dům č.445, tedy v části ulice, kde byla komunikace nejvíce poškozena. Nyní začíná její druhá fáze, při které bude opraven zbylý půlkilometrový úsek. V letošním roce počítáme s opravou parkoviště před domem č. 443, další práce budou pokračovat na jaře, předpoklad jejich dokončení je červen 2021. Radnice za tuto akci zaplatí 5, 9 milionu korun včetně DPH,“ sdělil starosta Jiří Růžička. 
 
V rámci oprav komunikace dojde k frézování ložné živičné vrstvy, provedení betonové předlažby, lokální výměně chybějících nevyhovujících poškozených obrubníků za nové, vyměněny budou nefunkční vpusti, dojde také k výměně kanalizačních poklopů. Následně bude položena nová živičná obrusná vrstva. Na parkovacích plochách budou odstraněny stávající stmelené vozovkové vrstvy a proběhne pokládka betonové zámkové a betonové mezerovité dlažby. 
 
Kromě opravy komunikace čeká Okružní ulici také předláždění chodníků na autobusových zastávkách a nové přístřešky s lavičkou a odpadkovým košem. Zábradlí v místě pro chodce u základní školy bude nahrazeno novým silničním třímadlovým. Stávající zábradlí v místech u zastávky MHD Kotovo a na opěrné zdi za domy č. 443 a 444 budou renovovány.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…