Růžička (KDU-ČSL): Město navyšuje podporu pro dobrovolné hasiče

22.02.2022 5:35

O zhruba padesát procent větší sumou než v předchozích letech hodlá vsetínská radnice letos podpořit činnost pěti jednotek sboru dobrovolných hasičů, jejichž je zřizovatelem.

Růžička (KDU-ČSL): Město navyšuje podporu pro dobrovolné hasiče
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

V rozpočtu města je pro ně vyčleněna částka 1,354 milionu korun, zatímco v roce 2021 to bylo 934 tisíc a o rok dříve 894 tisíc korun. 

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18357 lidí

„Jsme si velice dobře vědomi nezastupitelné role dobrovolných hasičů při ochraně životů a majetku nás všech, jakož i jejich zapojení při organizaci společenského dění ve městě. Za svou práci zasluhují nejen poděkování, ale především by měli disponovat co nejlepšími podmínkami pro další činnost. A právě z toho důvodu jsme dobrovolným hasičům pro letošní rok navýšili podporu,“ konstatoval starosta Vsetína Jiří Růžička.

Město tak podle něj v letošním roce oproti minulosti navýší například objem finančních prostředků na obnovu třívrstvých zásahových oděvů a obuvi o 130 tisíc korun a na opravy a údržbu zásahových vozidel o 90 tisíc korun. „Pro JSDH Jasenka a Semetín navíc plánujeme koupi osmi dýchacích přístrojů v hodnotě 270 tisíc korun, pro JSDH Jasenka dále pořízení plovoucího čerpadla v hodnotě 45 tisíc korun a dokončení vestavby zásahového vozidla za 78 tisíc korun. JSDH Dušná získá za 60 tisíc korun automatizovaný externí defibrilátor,“ vyjmenoval starosta s tím, že po loňském vybudování hasičské zbrojnice pro JSDH Rokytnice (viz foto), které si vyžádalo 13,5 milionu korun, město plánuje stavební aktivitu i na letošek a následující roky. „V rámci revitalizace volnočasového areálu na Horní Jasence by mělo vyrůst zázemí pro zásahový vůz JSDH Jasenka. Současně pak hledáme vhodný prostor i na výstavbu garáže pro JSDH Semetín,“ uvedl starosta Růžička, podle nějž se nezapomíná ani na JSDH Vsetín-město, která je v systému požární ochrany jako jediná na Vsetíně zařazena do kategorie III – ostatní jednotky spadají do kategorie V, tedy s nižší prioritou. „V rámci nezbytné obnovy techniky zvažujeme pořídit pro JSDH Vsetín-město cisternovou automobilovou stříkačku, která by nahradila tu stávající, jíž by následně mohla využít některá z ostatních jednotek zřizovaných městem. Protože se jedná o investici v hodnotě okolo osmi milionů korun, hledáme v této souvislosti možnosti spolufinancování z dotačních titulů,“ uzavřel starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

11:17 Zdechovský (KDU-ČSL): Nepodceňujme hrozbu radikálního islamismu

Nedávná demonstrace za chalífát v Hamburku vzbudila oprávněnou pozornost nejen v Německu, ale třeba …