Růžička (KDU-ČSL): Sychrov čekají citelná dopravní omezení

17.11.2020 6:34

Ulici bratří Hlaviců na sídlišti Sychrov čeká ve dnech 16. – 20. listopadu hlavní část druhé etapy opravy, která si vyžádá rozsáhlá dopravní omezení. Vedení radnice proto vyzývá řidiče, aby v uvedeném období do sídliště, pokud možno, nezajížděli.

Růžička (KDU-ČSL): Sychrov čekají citelná dopravní omezení
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

Po loňské první etapě opravy ulice bratří Hlaviců od křížení s ulicí Plotky směrem k horní části sídliště přišla letos na řadu etapa druhá – oprava komunikace od vjezdu do sídliště, tedy od křižovatky s hlavní silnicí Sychrov po křižovatku s ulici Plotky. Ta odstartovala počátkem října, ale vinou nepřízně počasí musela být hlavní část prací odsunována. Nakonec proběhne až 16. – 20. listopadu. „Zahrnovat bude odfrézování stávající živičné vrstvy, výměnu chybějících či poškozených obrubníků, výškovou úpravu uličních vpustí a výměnu těch nefunkčních, výměnu poklopů s rámy na kanalizačních šachtách, položení nové živičné vozovky, obnovu vodorovného dopravního značení, nátěr okolních zábradlí a další práce,“ nastínil starosta Jiří Růžička s tím, že průjezd opravovaným úsekem komunikace bude zachován, ovšem výrazně omezen. „Žádám proto řidiče, aby tudy v uvedeném týdnu neprojížděli a vozidla zaparkovali mimo místa stavebních prací. Současně prosím, aby důsledně dbali zvýšené opatrnosti a respektovali dopravní značení,“ vyzval starosta.

Zhotovitelem opravy je na základě veřejné soutěže společnost PORR, a. s. Praha s nabídnutou cenou 3,17 milionu korun bez DPH. Práce by měla dokončit, pokud to klimatické podmínky dovolí, v závěru listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.