Růžička (KDU-ČSL): Vsetíňané mohou rozhodovat, kam město investuje milion

27.04.2020 20:57

Vsetínská radnice spouští projekt participativního rozpočtu, který umožní zapojení obyvatel do rozhodování o využití milionu korun z městského rozpočtu na investiční akce města.

Růžička (KDU-ČSL): Vsetíňané mohou rozhodovat, kam město investuje milion
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL)

V následujícím týdnu občané rozhodnou v anketě na platformě Mobilní Rozhlas (MR) o názvu tohoto rozpočtu. Kreativitě se meze nekladou.

„Chceme být otevření a považujeme za důležité spolupracovat s občany na věcech veřejných. Proto jsme se historicky poprvé rozhodli vyčlenit z rozpočtu jeden milion korun a dát lidem možnost rozhodnout, do jakých projektů tyto finance investujeme – pomocí takzvaného participativního rozpočtu,“ sdělil starosta Jiří Růžička s tím, že v následujících dnech budou zveřejněny podrobnosti o tom, jakým způsobem mohou obyvatelé Vsetína návrhy předkládat.

„Předkládané projekty by měly být zaměřeny na úpravu veřejného prostoru, zvelebení veřejného prostranství. Mohou se týkat také budov pro veřejnost, které jsou v majetku města, či organizací zřízené městem. Tyto návrhy budou veřejně prezentovány a o vítězném rozhodnou občané v hlasování v anketě na Mobilním Rozhlasu,“ vysvětlil princip participativního rozpočtu Růžička a dodal, že občané již nyní mohou přemýšlet, kde by se uvedené finance mohly využít.

První anketa, kterou radnice v souvislosti s participativním rozpočtem spouští, se zabývá jeho samotným pojmenováním. „Hledáme název, který bude originální, úderný, prostě čistě náš, vsetínský,“ zdůrazňuje místostarosta Pavel Bartoň a pokračuje: „Anketa, která si klade za cíl pojmenovat participativní rozpočet Vsetína je spuštěna až do 7. května, následně bude zveřejněn vítězný název, jehož navrhovatel bude odměněn.“

Anketa o názvu participativního rozpočtu Vsetína ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…