Ryba (ANO): To krácení bylo naprosto bezprecedentní

07.09.2022 18:20

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 7. září 2022 k návrhu změny zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2022.

Ryba (ANO): To krácení bylo naprosto bezprecedentní
Foto: HZS
Popisek: Generálporučík Ing. Drahoslav Ryba

Děkuji za slovo, pane předsedající. Já jsem si tady rychle našel několik čísel. Já když jsem končil, tak pravdu má paní Schillerová v tom, že zákon hovořil o tom, že prvních 150 hodin přesčasových v době nouzového stavu, jsou hodiny neplacené. Ale abychom od nějakým způsobem odměnili ty příslušníky, tak jen v září roku 2021 za covid dostali příslušníci v průměru v průměru 20 000 Kč. V roce 2021. A co se týká paní poslankyně Černochové (reakce z ministerských lavic) pardon, já jsem myslel, že jste i poslankyně, takže paní ministryně Černochové, tak rozpočet Hasičského záchranného sboru České republiky v ostatních běžných výdajích a výdajích programového financování bez evropských peněz v roce 2010 byl 1 miliarda 928 540 Kč. Potom všichni víme, kdy se ujala vlády ODS a spol. a rozpočet byl bezprecedentně zkrácen na jednu miliardu 287 milionů korun. Kč. Bavím se o ostatních běžných výdajích. Z miliardy 928 byl zkrácen na miliardu 287 pane ministře. To krácení bylo naprosto bezprecedentní a já musím říci, že ten rozpočet se navyšoval a abychom věděli, o čem se bavíme, v roce 2021 byl 2 miliardy 420 milionů korun. Takže ještě jednou miliarda 928 v roce 2010 zkráceno na miliardu 287 milionů a navýšeno opět až v roce 2021 na 2 miliardy 420 milionů. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…