Rychtecký (ČSSD): Hřiště ve Studánce opět slouží

10.06.2019 6:34

V Pardubicích začalo opět sloužit sportovcům hřiště u základní školy Studánka. Stavební práce trvaly deset měsíců a přišly město na více než 15 milionů korun. Hřiště bude, stejně jako sedm dalších pardubických školních sportovišť, sloužit nejen při tělesné výchově, ale bude otevřeno i pro volnočasové aktivity široké veřejnosti.

Rychtecký (ČSSD): Hřiště ve Studánce opět slouží
Foto: pardubice.eu
Popisek: Jakub Rychtecký, ČSSD

Na dnešním symbolickém otevření hřiště nechybělo ani improvizované streetballové měření sil mezi týmem politiků a ředitelů základních škol. Zápas, v němž za politiky „nastoupil“ primátor města Martin Charvát a jeho náměstek Jakub Rychtecký a ředitele základních škol reprezentoval ředitel ZŠ Studánka Filip Patlevič a ředitel ZŠ Spořilov Karel Žemlička, skončil remízou.

Město svá školní hřiště postupně modernizuje. „U postupných revitalizací sportovišť vycházíme z naší koncepce, kdy chceme obnovovat jedno až dvě hřiště ročně, aby splňovaly parametry osnov pro tělocvik, ale zároveň svou vybavenosti a zázemím mohli v odpoledních hodinách a víkendech sloužit i veřejnosti,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství a sport Jakub Rychtecký.

Pět základních škol ještě na obnovu hřišť čeká. „Na více než sedm milionů korun přijde letos modernizace školního hřiště v Resslově ulici na Dukle, rekonstrukce sportoviště v hodnotě zhruba 10,5 milionu korun začne i na základní škole Družstevní v sídlišti Polabiny. To bude po rekonstrukci také otevřeno široké veřejnosti,“ dodal. Vedle osmi školních hřišť je v Pardubicích otevřeno pro veřejnost ještě dalších deset městských sportovišť.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7