SMKČ: Prezident je lokajem těch, kdo tahají za nitky loutek

26.03.2015 4:32

Prohlášení Svazu mladých komunistů k výrokům prezidenta Zemana:

SMKČ: Prezident je lokajem těch, kdo tahají za nitky loutek
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Naše organizace se distancuje od slov prezidenta republiky, kterými podpořil sionistický režim a agresivní snahy severoamerického impéria. Tyto výroky nebyly proneseny naším jménem, nemůžeme s nimi souhlasit. Zároveň znovu potvrzují správnost našeho rozhodného stanoviska v období prezidentské volby.

Znovu uvádíme, že všechny tyto kampaně jsou odrazem manipulace, naivních iluzí, volby „menšího zla“ a dalších nesmyslných postojů. Kampaně jako „Stojím za svým prezidentem“ ukazují nedostatečnou míru politické gramotnosti, nedostatečnou míru informovanosti, která má za cíl manipulací vytvořit umělý problém, umělé rozdělení společnosti jen proto, aby se zastřel třídní základ věci. V žádném případě proto, narozdíl od pseudolevicových organizací, nebudeme ustupovat ze svého kritického pohledu na prezidenta, který je přes všechny své pseudolidové fráze a pózy zase jen lokajem těch, kdo tahají za nitky loutek v tomto režimu. V žádném případě neslevíme z kritičnosti zvráceného myšlení podporovatele rasistického sionistického režimu a státního terorismu USA. Rozhodně jej nevezmeme, narozdíl od naivních levičáků a nostalgiků, jako svou ikonu a nebudeme brát jako prolidovou politiku prezidenta několik symbolických gest, která mají uspokojit apetit buřtopárkové kultury.Tyto výstřelky směřující k co největší podpoře reakčních režimů v USA a Izraeli jsou jednou z nejodsouzeníhodnějších věcí v české novodobé historii. Nemáme důvod od této kritiky jakkoli ustupovat. Zatímco americká ultrapravice a izraelští lobbysté prezidentovu projevu tleskají, český národ v těchto situacích prožívá chvíle hanby. Zbavíme se jich jen tehdy, když přehodnotíme svůj postoj k apartheidnímu režimu Izraele a ke státnímu terorismu USA spolu s jeho nástrojem – NATO.

Na závěr uvádíme, že je urážkou všeho českého lidu jakékoli přirovnávání se sionisty a dokonce jeho zapojování do imperiální politiky USA. Uvádíme, že svou politickou orientací cele podporujeme všechny antisionistické síly v Izraeli, všechny demokratické složky izraelské společnosti, stejně jako bojující lid Palestiny. Jedině porážka sionismu a reakčních režimů v oblasti je zárukou míru, přátelství a spolupráce a garantuje konec politiky rasismu a útlaku. Stavíme se proti terorismu. Avšak uvádíme, že největší baštou terorismu jsou právě USA a Izrael. Zásadně se stavíme proti jakémukoli náboženskému fundamentalismu. Fundamentalismus je nakonec vždy jen pomocný nástroj reakce na udržení svých pořádků. Jediné řešení problémů je konec útlaku pracujících tříd, uplatnění jejich moci jako skutečné demokracie. Startem k takové cestě opravdového pokroku nemohou být ani fráze, pózy nebo reformistické kosmetické změny, ale socialistická revoluce do důsledků měnící status quo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SMKČ

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…