SPD: Snaha stíhat poslankyni Karlu Maříkovou je pokus o kriminalizaci hnutí SPD

22.04.2020 10:00

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

SPD: Snaha stíhat poslankyni Karlu Maříkovou je pokus o kriminalizaci hnutí SPD
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že pokud vláda nebude škrtat výdaje na nepřizpůsobivé, solární barony, inkluzi a podobně, hnutí SPD zvýšení zadlužení státu požadované vládou nepodpoří. Snaha stíhat poslankyni Karlu Maříkovou za protiimigrační a protiislámské výroky je pokusem o kriminalizaci hnutí SPD – poslanci SPD budou hlasovat proti jejímu vydání. Je skandální, že EU i NATO tolerují nelegální migraci a agresivní akce Turecka proti Řecku. Potraviny rapidně zdražují. Musíme obnovit potravinovou bezpečnost a soběstačnost našeho státu i navzdory EU. Hnutí SPD vyzývá ostatní vlastenecké a euroskeptické strany k jednotě.

1. Pokud vláda nebude škrtat výdaje na nepřizpůsobivé, solární barony, inkluzi a podobně, hnutí SPD zvýšení zadlužení státu požadované vládou nepodpoří.

Hnutí SPD akceptuje, že řešení pandemie koronaviru a jejích následků vyžaduje prohloubení státního dluhu, ale požaduje od vlády odpovědnou analýzu a odpovědné hospodaření. Je nutné škrtnout nesmyslné výdaje v rozpočtu – těmi jsou například platby solárním baronům, nové nákupy pro armádu, rozbujelá státní byrokracie, inkluze ve školství, platby politickým neziskovkám, neadresné sociální dávky nepřizpůsobivým a podobně. Souhrnem jde o částku významně převyšující 100 miliard. Poslanci SPD při nedávném schvalování schodku na 200 miliard podpořili všechny návrhy na rozšíření pomoci pro OSVČ, zaměstnance, občany a firmy a také jsme v této souvislosti předložili vlastní pozměňovací návrhy. Vláda nyní žádá po necelém měsíci prohloubení dluhu o dalších 100 miliard. Pokud vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM ve Sněmovně nepředloží konkrétní návrhy na škrty ve výdajové části rozpočtu, potom tento krok v dalším zadlužování státu o 100 miliard hlasováním naši poslanci nepodpoří.

2. Snaha stíhat poslankyni Karlu Maříkovou je pokus o kriminalizaci hnutí SPD – poslanci SPD budou hlasovat proti jejímu vydání.

Policie požádala Poslaneckou sněmovnu o vydání poslankyně SPD Karly Maříkové k trestnímu stíhání kvůli jejím výrokům o migrantech a islámu na Facebooku. O této žádosti bude na nadcházející schůzi rozhodovat celá Sněmovna. Hnutí SPD zastává názor, že se jedná ze strany Policie ČR, která spadá pod ministra vnitra Jana Hamáčka z ČSSD, za faktický pokus o kriminalizaci zveřejněných protiimigračních postojů, které jsou v souladu s Listinou základních práv a svobod. Poslankyně Karla Maříková využila svého práva a vyslovila svůj názor. Z tohoto důvodu poslanci za hnutí SPD budou hlasovat proti jejímu vydání k zahájení trestního stíhání. Celý případ považujeme za pokus o kriminalizaci hnutí SPD.

3. Je skandální, že EU i NATO tolerují agresivní akce Turecka proti Řecku.

Ve Středomoří se prudce zhoršuje bezpečnostní situace. Pokračuje konflikt mezi Řeckem a Tureckem. Turecko využívá migrační zbraň k prosazení svých agresivních záměrů. Je skandální, že tureckou agresivní politiku podporuje nečinnost EU i NATO, které fakticky opustily Řecko a tolerují turecké agresivní akce. Je hanba České republiky a vlády hnutí ANO, ČSSD a KSČM, že podporuje tento zbabělý postup EU a NATO, který nahrává migraci a islamizaci pod řízením Turecka.

4. Potraviny rapidně zdražují. Musíme obnovit potravinovou bezpečnost a soběstačnost našeho státu i navzdory EU.

Potravinová soběstačnost je minulostí, vzato v celkovém finančním vyjádření jsme soběstační asi z 65%. Brambor a ovoce dovážíme ročně kolem 25%, zeleniny 65%. V roce 1990 jsme pěstovali brambory na ploše 109 tisíc hektarů, rok 2017 říká, že je to už necelá čtvrtina, tedy 23.418 hektarů. Například cena květáku se aktuálně na volném trhu pohybuje v rozmezí 80 až 100 korun! Podobné je to u papriky. Vepřové v březnu meziročně zdražilo o 22,1%. Hnutí SPD v této souvislosti zastává názor, že řešením je podpora infrastruktury našeho venkova a našich českých zemědělců a ochrana klíčových komodit. Zemědělská politika musí být znovu pod kontrolou našeho státu a hnutí SPD bude podporovat potravinovou soběstačnost našeho státu v nejzákladnějších komoditách, abychom byli připraveni na výživu obyvatelstva ČR pro případ války, epidemie, ekonomické či migrační krize. A musíme tak činit i navzdory EU. Stejně tak budeme podporovat obnovu našeho venkova, aby tam lidé zase chtěli žít. Tato pandemie odhalila, že globalismus s Evropskou unií naprosto selhal a že je nutné obnovit potravinově, hospodářsky a vůbec všestranně soběstačné národní státy. Řešením je referendum o vystoupení z EU! To je program SPD.

5. Hnutí SPD vyzývá ostatní vlastenecké a euroskeptické strany k jednotě. 

Hnutí SPD vyzývá ostatní vlastenecké či euroskeptické strany, aby netříštily síly a podpořily největší vlasteneckou stranu, kterou je SPD. Tak máme jedinou šanci zvítězit nad probruselskými stranami. Je potřeba zahodit osobní ambice a politikaření. V příštích volbách půjde totiž doslova o zachování svobody a existence naší republiky. Správnou cestu všem vlastencům ukázal tento měsíc poslanec Jaroslav Foldyna, který se stal členem poslaneckého klubu SPD a posílil naše řady na 20 poslanců. Vlastenci táhnou za jeden provaz!

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…