SPD: Ukončení intervence ČNB považujeme za správný krok

12.04.2017 9:41

Usnesení předsednictva SPD pro tento týden.

SPD: Ukončení intervence ČNB považujeme za správný krok
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

1.) Předsednictvo SPD vyjadřuje upřímnou soustrast blízkým obětí vlny islámského teroru, která právě proběhla v Evropě i Egyptě. Tyto útoky jednoznačně směřují proti evropské a křesťanské kultuře. Motivem těchto útoků je agresivní šíření ideologie islámu. Bezpečnost našich občanů vyžaduje nekompromisní přístup k tomuto nebezpečí. To znamená: žádní islámští imigranti, žádná islamizace a rozhodný boj s teroristy.

2.) Hnutí SPD považuje útok Spojených států na syrskou vojenskou základnu za ukvapený krok, který zhoršuje situaci v Sýrii. Podobné akci mělo předcházet důkladné prošetření incidentu s otravnými látkami. V případě použití chemických látek je důvodná obava z provokace islamistů. Hnutí SPD považuje za důležité, aby v boji proti terorismu spolupracovaly všechny velmoci – včetně Ruska a USA – a aby všichni postupovali v rámci mezinárodního práva.

3.) Hnutí Svoboda a přímá demokracie považuje ukončení intervence České národní banky v neprospěch kurzu koruny za správný krok. Tyto intervence neměly nikdy nastat, byly realizovány v zájmu především zlevnění českých subdodávek pro západoevropské firmy a nesloužily zájmům České republiky. Na tyto intervence bylo od roku 2013 vynaloženo více než 1,5 bilionu korun. Hnutí SPD považuje za zásadní zavedení hmotné a trestní odpovědnosti politiků, neboť jde o jediný způsob, jak zajistit důsledné hájení zájmů České republiky.

4.) Předsednictvo hnutí upozorňuje na množící se nepodložené a překroucené informační útoky na čelní představitele SPD, na mnohé z nich ani nemá cenu reagovat. V průběhu letošní sněmovní volební kampaně bude počet těchto útoků nezadržitelně stoupat, a čím více naše hnutí a náš program nabírají na síle, tím více vynakládají naší političtí soupeři úsilí pro to, aby diskreditovali náš program a naše lídry. Předsednictvo hnutí děkuje členům a příznivcům SPD za podporu na sociálních sítích a v internetových diskuzích, za pečlivé ověřování dezinformací šířených našimi politickými protivníky a za včasnou identifikaci falešných účtů na sociálních sítích, šířících pomluvy a dezinformace. Pouze každodenní pečlivou a vytrvalou prací všech členů hnutí můžeme dosáhnout úspěchu ve sněmovních volbách, které se budou konat v pátek 20. a v sobotu 21. října 2017.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě