SPO: Petr Martan lídrem v Jihočeském kraji

30.06.2017 7:35

Jihočeská krajská organizace SPO zvolila lídrem za Stranu Práv Občanů (Zemanovci) pro volby do Poslanecké sněmovny Petra Martana.

SPO: Petr Martan lídrem v Jihočeském kraji
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Petr Martan (59) žije ve Čkyni, kde je zastupitelem obce. Má lesnické vzdělání a dříve pracoval u státních lesů v různých technických funkcích. Roku 2000 založil Komunitu pro duchovní rozvoj, o.p.s., kde dodnes pracuje jako ředitel. V ní do r. 2009 provozoval multikulturní centrum k propagaci toho, že být multikulturní znamená nepatřit k žádnému náboženství a zachovat si české národní uvědomění. Centrum ve Čkyni dokázalo, že současné přesvědčení některých lidí pro míchání a soužití křesťanů, muslimů a židů je projevem naivity a duchovní krize slabších bytostí.

Martan je spisovatel a publicista. Jeho knižně vydaná díla čítají 15 svazků a vyšly celkovým nákladem 47 000 kusů u nás i v zahraničí. Posledních deset let se specializuje na soudobou historii a problematiku lesnictví a ochrany přírody. Poslední díla se nazývají Suchá opona Šumavy, Za želenou oponu, Lesy českého státu. Martan je jeden z prvních autorů, který pojmenoval ideologický základ novodobé ochrany přírody a upozornil na její nebezpečnost. Jeho knihy burcují veřejnost k záchraně doposud zelených lesů na Šumavě, které chrání zdroje spodních a povrchových vod. V poslední knize jde proti umírání vlastenectví a uvádí jména a příběhy jihočechů, kteří trpěli a položili život za vlast. Je iniciátorem vzniku třech veřejných památníků.

Martan je poradcem v lesnictví a životním prostředí. Je inciátorem dvou petic za záchranu lesů Šumavy (28 000 podpisů), které byly Parlamentem ČR projednány s podporujícím usnesením. Vystupuje proti přebujelé ochraně přírody a vyhlašování dalších národních parků, jako cesty ke zmírnění dopadů klimatických změn a zachování kulturní krajiny. V tomto směru napsal scénář úspěšného dokumentárního filmu a publikoval 370 článků v médiích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky