STAN: Agrofertizace Ústeckého kraje pokračuje. Požadujeme hejtmanovu rezignaci

12.03.2021 10:32

Starostové a nezávislí spolu s dalšími opozičními kluby svolávají na pondělí 22. března mimořádné jednání krajského zastupitelstva. Předmětem jednání má být nespokojenost krajské opozice s pokračováním rozdávání trafik straníkům hnutí ANO do klíčových odborných funkcí. Podle Filipa Ušáka (STAN) je agrofertizace Ústeckého kraje brzdou úspěšné transformace regionu.

STAN: Agrofertizace Ústeckého kraje pokračuje. Požadujeme hejtmanovu rezignaci
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Nové krajské vedení se hned po volbách pustilo do rychlé agrofertizace Ústeckého kraje. Pro nás je zcela neakceptovatelné, aby se do vedení krajských nemocnic i samotného úřadu dosazovali trafikanti z hnutí ANO. Z Ústeckého kraje se nemůže stát skládka neúspěšných politiků a úředníků z celé země. Kraj potřebuje změnit směr, a naopak přilákat zkušené odborníky s vizí, kteří ho úspěšně provedou probíhající transformací,“ říká předseda zastupitelského klubu Starostů a nezávislých Filip Ušák.

Senátor STAN Zbyněk Linhart se rozčiluje nad tím, že kraj by měl posílit expertní zázemí ve vedení nemocnic, protože zdravotnictví v regionu má celou řadu problémů. Namísto toho, ale podle něj hejtmanství rozdává odborné funkce jako trafiky.

„Z pozice senátora se aktuálně pokouším přinutit členy vlády, aby se zabývali dlouhodobým katastrofálním stavem zdravotnictví v Ústeckém kraji a hejtmanství mi přitom svými kroky hází klacky pod nohy. Jsem znechucen chováním krajské koalice, která namísto zkvalitnění zdravotních služeb v regionu, prodává odborné funkce ve vedení nemocnic svým spolustraníkům,“ upozorňuje senátor Zbyněk Linhart, jehož dopis premiérovi Babišovi s výzvou k řešení nedostupnosti zdravotních služeb v příhraničí naleznete zde.

Na pondělí 22. března proto svolali Starostové a nezávislí spolu s dalšími opozičními kluby mimořádné zastupitelstvo kraje, jehož obsahem bude rezignace současného krajského vedení, které je přímo zodpovědné za současnou agrofertizaci kraje.

„Do všech pozic jsou po volbách dosazováni přátelé hejtmana, kteří jsou posléze placeni z veřejných peněz. Nehodláme akceptovat, že náš kraj bude jen výplatnicí neúspěšných lidí z hnutí ANO. Je to zodpovědnost krajské koalice, že agrofertizaci Ústeckého kraje dopustila, proto jsme na příští pondělí svolali mimořádné zastupitelstvo kraje a budeme požadovat, aby za takovou politiku vyvodil hejtman Schiller politickou odpovědnost a rezignoval. Věřím, že nás podpoří i zastupitelé Spojenců, jejichž programové hodnoty jsou v přímém protikladu krajské politiky hnutí ANO," dodává Filip Ušák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…