STAN: Rada nepodpořila nezávislé posouzení zřícené Trojské lávky

14.12.2017 6:34

Minulý týden požádalo hnutí STAN v Praze paní primátorku a náměstka Dolínka, aby Rada HMP zadala vypracování nezávislého znaleckého posudku, který posoudí příčiny pádu Trojské lávky a případnou odpovědnost dotčených osob.

STAN: Rada nepodpořila nezávislé posouzení zřícené Trojské lávky
Foto: STAN
Popisek: STAN

STAN trvá na tom, že vypracování nezávislého znaleckého posudku zadaného Hlavním městem Prahou je nezbytné proto, aby město jako vlastník této stavby mohlo vyhodnotit tuto událost a případně vyvodit odpovědnost vůči odpovědným osobám.

"Město je zároveň v probíhajícím trestním řízení účastníkem jako poškozený a mělo by úzce spolupracovat s policií na vyšetření této události. Proto není možné, aby případ posuzovaly firmy či znalci, s nimiž TSK či město dlouhodobě spolupracuje, protože by tak nebyla zajištěna nestrannost posuzování," vysvětluje postoj hnutí STAN předseda pražské organizace

Petr Hlubuček Radní Jana Plamínková/STAN navrhla na jednání Rady HMP usnesení v této věci, ale RHMP o něm odmítla hlasovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…