STAN: Současné vedení Středočeského kraje bojkotuje práci

07.05.2020 16:13

Pár měsíců do voleb už kontrolní výbor předsedu nepotřebuje – bylo únorové zdůvodnění středočeského radního Martina Hermana (ANO), proč středočeská koalice ANO, ČSSD a komunistů nezvolila nového předsedu z hnutí STAN.

STAN: Současné vedení Středočeského kraje bojkotuje práci
Foto: STAN
Popisek: STAN

Do voleb zbývalo 8 měsíců. Na konci května odchází ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Ing. Michal Štěpán. Hnutí STAN by uvítalo, aby za něj nebyl vybrán žádný nový ředitel. Nového ředitele IDSK by mělo vybrat až nové vedení kraje vzešlé z letošních říjnových voleb, které budou za méně než 5 měsíců.

„Za 3 roky existence IDSK dochází k odchodu již druhého ředitele. To nemůže přispět k efektivnímu řízení, o kterém paní hejtmanka při nástupu Ing. Štěpána do IDSK hovořila“, sdělila Ing. Věra Kovářová, poslankyně a zastupitelka Středočeského kraje. Server zdopravy.cz totiž dne 5. 5. 2020 oznámil, že Středočeský kraj musí po roce opět hledat nového ředitele pro IDSK, protože stávající ředitel Ing. Michal Štěpán potvrdil konec svého působení v této organizaci k 31. 5. 2020. „Přitom Ing. Štěpána sama hejtmanka Jermanová vychvalovala jako skvělého manažera, od kterého si vedení kraje slibuje ‚skvělé řízení příspěvkové organizace kraje‘. Přitom tento ředitel již po uplynutí 10 měsíců podal výpověď,“ doplnila poslankyně Kovářová.

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí

„Za středočeské starosty jsme s novým vedením IDSK nezaznamenali žádný zásadní problém. Vypadá to tedy spíše na neschopnost hejtmanky a současného vedení kraje řídit a komunikovat s vrcholnými manažery svých příspěvkových organizací,“ vyhodnotila situaci Mgr. Petra Pecková, starostka Mnichovic a kandidátka hnutí STAN, KDU-ČSL a SNK-ED na středočeskou hejtmanku.

„Hnutí Starostů a nezávislých vyzývá vedení kraje, aby výběrové řízení na nového ředitele nechalo až na nové vedení kraje vzešlé z říjnových voleb – nový ředitel musí získat plný mandát nového vedení kraje,“ oznámil Ing. Věslav Michalik, předseda středočeského hnutí Starostů a nezávislých (STAN).

IDSK společně s ROPID organizuje veřejnou dopravu ve Středočeském kraji, jehož krajská objednávka veřejné dopravy patří mezi největší v celém Česku. Do termínu voleb může IDSK vést v běžném režimu současný statutární zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.