STAN má dalšího partnera pro krajské volby. Nový Impuls

12.04.2016 7:25

Na kandidátce hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro podzimní krajské volby se objeví také osobnosti z otrokovické strany Nový Impuls (NI). Na spolupráci se dohodli zlínský primátor Miroslav Adámek, lídr kandidátky, s předsedou NI Milanem Plesarem.

STAN má dalšího partnera pro krajské volby. Nový Impuls
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Nový Impuls je úspěšná regionální strana s aktivními a pracovitými lidmi, za kterými jsou v Otrokovicích vidět výsledky. V minulosti jsme spojili síly při řešení projektů prospěšných pro naše města, nyní spolupráci rozšiřujeme pro celý Zlínský kraj. Jsem za to osobně velmi rád,“ sdělil Miroslav Adámek. „Potvrdili jsme si podobné vnímání krajské politiky směrem k více než třem stovkám obcí a měst v regionu. S hnutím STAN máme mnoho společného, vyznáváme stejné hodnoty a principy. Hledáme cesty a řešení jak věci posouvat kupředu, nikoliv proč to či ono nejde. Osobně si vážím přístupu a morálních vlastností zlínského primátora Miroslava Adámka. Jsem přesvědčen, že v rámci společné kandidátky nabídneme lidem kvalitní osobnosti i reálný a přijatelný volební program,“ prohlásil Milan Plesar.

Nový Impuls je v Otrokovicích zavedenou značkou. V minulém volebním období byl součástí koalice a Milan Plesar úspěšně zastával post místostarosty. Straně se podařilo zrealizovat celou řadu projektů, které před volbami veřejnosti slíbila. Například desetiletí očekávaný alternativní vjezd do průmyslového areálu TOMA včetně narovnání silnice I/55. Díky osobní angažovanosti členů NI putovalo v letech 2011 až 2014 do Otrokovic na 200 milionů korun evropských i národních dotací na nejrůznější projekty. Jsou jimi Sportovní areál Baťov, cyklostezka Otrokovice – Zlín i cyklostezky uvnitř města, rekonstruovalo se dětské dopravní hřiště, které se poté otevřelo zdarma veřejnosti. Vybudovaly se tři nové třídy mateřské školy s celkovou kapacitou 84 míst, zateplily se dvě základní školy a pořídily nové jazykové, počítačové a přírodovědné učebny ve všech třech základních školách. Vznikly Městská televize Otrokovice, informační centrum, městská kavárna i galerie. Za dotace se pořídily i dvě monitorovací stanice kvality životního prostředí. NI přišel taky se zavedením centrálních nákupů elektřiny, plynu, pojištění, mobilního volání i se systémem krizových SMS varující občany města v mimořádných událostech. Jeho aktivní lidé stáli u zrodu Otrokovických letních slavností i projektu podporující súdánskou vesničku Wad Ben Naga, kde byl vybudován vodovod 2 000 lidí. „Významnou roli jsme sehráli také v jednáních o výstavbě výrobního závodu společnosti MITAS v průmyslovém areálu TOMA, čímž bylo ve městě zachováno na 600 pracovních míst,“ doplnil Milan Plesar.     

V komunálních volbách v roce 2014 získal NI 17 procent hlasů a stal se druhou nejúspěšnější stranou v Otrokovicích. Dění ve městě nyní ovlivňuje z opozice, ve které má čtyři zastupitele.

Nový Impuls je třetím partnerem Starostů a nezávislých pro krajské volby. Již dříve se domluvili na spolupráci s hnutím ZVUK 12 a Zlínským hnutím nezávislých.

Společná kandidátka bude mít název Starostové a nezávislí. Společně se postaráme o náš kraj. Volební program bude tvořit Desatero. V něm kandidáti pojmenují deset klíčových oblastí a nabídnou řešení hlavních problémů. Za jejich splnění budou zodpovědní takzvaní garanti. „Za každý úkol bude zodpovídat konkrétní člověk. Po něm budou moci lidé vyžadovat výsledky. My se neschováváme za hnutí či stranu, vyznáváme osobní zodpovědnost,“ ujistil Miroslav Adámek. Ten stejný princip uplatňuje ve Zlíně. Lidem předložil v roce 2014 kromě volebního programu STAN i své osobní Desatero a nyní pracuje na splnění jednotlivých bodů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…