STAN v Jihomoravském kraji: Uhájili jsme dvě místa v celostátním výboru

02.04.2017 10:46

IX. republikový sněm hnutí Starostové a nezávislí zvolil své vedení na další tři roky. Klidná síla potvrdila po úspěšných krajských volbách v rolích předsedu Petra Gazdíka i prvního místopředsedu Víta Rakušana. Jižní Morava má v novém celostátním výboru dva zástupce. K Radomíru Pavlíčkovi přibyla Jana Krutáková.

STAN v Jihomoravském kraji: Uhájili jsme dvě místa v celostátním výboru
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Sobotnímu republikovému sněmu hnutí STAN předcházelo páteční jednání celostátního výboru. Ten se sešel naposledy ve starém složení. Konstatoval přebytkové hospodaření, naplánoval postup do sněmovních voleb, probral změny stanov a připravil se na sobotní sněm. Po večeři si členové CV vyslechli předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka a vyptali se jej na všechny otazníky týkající se plánované spolupráce.

V sobotu ráno dorazila jihomoravská delegace v plném počtu jedenácti lidí: Radomír Pavlíček, Drago Sukalovský, Jaroslav Zoubek, Lukáš David, Vlastimil Jansa, František Notovný, Jozef Pavlík, Michal Burian, Vavřinec Charvát, Radomír Vondra a Jana Krutáková, která navíc celý sněm moderovala a své úlohy se po boku olomouckého Radima Sršně zhostila na výbornou.

Po projevech hostů Babiše, Birkeho, Bělobrádka, Ženíška a Udženiji přednesli své nominační projevy jediní kandidáti na post předsedy, respektive prvního místopředsedy Petr Gazdík a Vít Rakušan. Elektronické volby dopadly bez komplikací v pořádku a Starostové ukázaly, že drží krok s dobou. Oba pánové získaly v tajné volbě přes 90 % hlasů a tedy velmi silný mandát, který potvrdil správné směřování STANu.

Po chutném obědě (k výběru z několika jídel) se dovolil zbytek předsednictva i celostátního výboru. Jižní Morava získala místo v novém CV pro Janu Krutákovou z titulu předsedkyně krajské organizace, o zbylých 13 míst byla tlačenice. Ze tří želízek v ohni - Radomír Pavlíček, Michal Burian a Jozef Pavlík, jsme proměnili jedinou nominaci. Radomír Pavlíček po úspěchu v krajských volbách pokračuje jako první místopředseda Starostů v kraji a po zásluze má pokračování i jeho působení v celostátním výboru. Tentokrát už ne z titulu funkce, ale po řádné volbě.

Zbylý čas byl věnován změnám stanov, důkladné programové diskusi a také schválení volební koalice s KDU-ČSL. Pro bylo přes 80 % delegátů. Z pohledu Jižní Moravy dopadl republikový sněm úspěšně. Podařilo se nám udržet dvouhlavé zastoupení v celostátním výboru.

"Já jsem ráda, že jsme jako jeden z mála krajů ukázali disciplínu a dorazili v plném počtu delegátů. Samozřejmě mě velmi těší i proměněná nominace Radka Pavlíčka. Ve dvou se to lépe táhne a hlas jižní Moravy bude v hnutí zaznívat silněji. Domů odjíždíme s jasným úkolem: Uspět ve sněmovních volbách a získat pro jižní Moravu prvního poslance za STAN," řekla na závěr sjezdu v hotelu STEP předsedkyně STAN v Jihomoravském kraji Jana Krutáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…