STAROSTOVÉ PRO PRAHU vyhráli soud o kandidátku

07.09.2018 15:15

STAROSTOVÉ PRO PRAHU zvítězili ve sporu o název a o zrušení kandidátky do letošních voleb do Zastupitelstva Hl. m. Prahy a městských částí a třetiny Senátu PČR. Soud jim dal za pravdu, že její název je nezaměnitelný s názvem stěžujícího subjektu, kterým je spojená kandidátka TOP 09 a Starostové (STAN) ve spolupráci s KDU-ČSL, LES a Demokraty Jana Kasla – Spojené síly pro Prahu.

STAROSTOVÉ PRO PRAHU vyhráli soud o kandidátku
Foto: Starostové Pro Prahu
Popisek: STAROSTOVÉ PRO PRAHU

“Soud ve čtvrtek zamítl žalobu proti STAROSTŮM PRO PRAHU. Od začátku jsme věděli, že spor nemůže dopadnout jinak. Naše kandidátka má dokonce více starostů pražských městských částí než STAN,” uvedl lídr kandidátky STAROSTOVÉ PRO PRAHU Karel Fischer. Zároveň vyzval představitele žalujících stran, aby přestali s podobnými lživými útoky.

„Jen těžko lze pochopit, proč se zrovna TOP 09 a STAN snížily k takové lži,“ dodává Fischer.  

“Při zběžném porovnání názvu volební strany navrhovatelky (Spojené síly pro Prahu) a názvu ´konkurující volební strany´ Starostové pro Prahu je zjevné, že v názvech obou volebních stran je řada rozlišovacích prvků, které vylučují zaměnitelnost,” konstatoval soud. Soud dále uznal, že hnutí Pro Prahu, ze kterého kandidátka STAROSTOVÉ PRO PRAHU vychází, bylo již dříve registrováno pod názvem Starostové pro Prahu. Navíc je tento název chráněn ochrannou známkou.

Předseda hnutí konstatoval, že se jedná o typický podpásový útok skupiny lidí, která po čtyři roky držela u moci primátorku ANO Adrianu Krnáčovou a významným způsobem se podepsala pod současný katastrofální stav hlavního města.

"Je tragické, že titíž lidé, kteří ruku v ruce s primátorkou a náměstkem Dolínkem způsobili kolaps v dopravě, ve strategických stavbách, v bytové výstavbě a obecně rozvoji města, útočí na naše hnutí, které chce všechny jejich chyby po volbách odstranit,“ říká dvojka kandidátky Jiří Nouza.

„Jsme připraveni bojovat o svůj název i u Ústavního soudu, pokud se TOP 09 a Starostové (STAN) ve spolupráci s KDU-ČSL, LES a Demokraty Jana Kasla – Spojené síly pro Prahu rozhodnou ve sporu pokračovat. Jestli má pan doktor Pospíšil a paní doktorka Marvanová za cíl zpochybnit celé volby, nechť to zkusí. Voliči sami poznají a pochopí, kdo to s Prahou myslí dobře a kdo myslí hlavně na svoje židle a na svoje koryta. Jsme hnutí Pro Prahu a naším jediným zájmem je Praha a život v hlavním městě,” uvedl Fischer. 

STAROSTOVÉ PRO PRAHU usilují o to, aby hlavní město spravovali osvědčení pražští představitelé, nikoli dosazené figurky celostátních stran. “Neexistuje varianta, aby někdo pracoval jako primátor Prahy a zároveň europoslanec nebo poslankyně, protože tyhle dvě práce nejdou dohromady,” uzavřel lídr hnutí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…